Massallunyana

Un relat de: Jordi Julià

M'enfonse de nou en les meues misèries. Camine sota estrelles que el cel ataronjat de la ciutat a la nit no em deixa vora. I mire al voltant i m'adone de quina és la realitat: la poesia, el saber, són errors que vaig fer. I mentre jugue amb la musicalitat d'alguns versos transformats en prosa, mentre mire de recordar, o de conèixer, el teu nom, mentre cull les darreres flors de la meua maleïda estació, mentre talle esta rosa, de nou, per caure un altre cop al pou dels dolors contruït a base de plors. Mentrestant, com et deia, et vaig somiant, somie en un canvi hemisferial, en una volta a tot el que pugues pensar. En com saber ser com sé. En com ensenyar-te que pense. I em vénen, ja ho saps que m'agraden, aquelles paraules d'aquell grup d'ska basc, paraules sentides, paraules que m'atrapen. I et vull dir, encara, que m'agradaria traure bona nota en la resta de coses, saps? Malgrat tot, la vida és difícil i ens fa caure en paranys, ens fa passar per on no volem emportant-nos dolors i enganys al nostre compte de sentiments particular. I no hi ha hipoteques, no hi ha prèstecs, no hi ha bancs per fer més fàcil com de sa està el nostre compte sentiment, que va! Com a molt puc escriure un conte-sentiment per oblidar-me del que voldria ser i no puc ser, del que podria ser i no m'atrevisc a ser. I esta situació, esta olor al voltant em repudia, em fa mal. Passa el temps i sóc el mateix xaval de sempre només que ara em faig gran. I em dol, quan torne a pensar, els errors i els meus pecats. Les meues penes i els meus planys. Què collons! No te demane la lluna, ni estrelles ni que m'aguantes. Això ja ho faig jo, no et demane això. El que et demane… no ho puc explicar, només m'ix de dins quan et recorde movent-te somrient, quan et recorde davant les meues pors, la teua mirada, el teu cabell, els teus moviments I la teua veu. Els teus ulls… els teus ulls de cel. Les teues por que són les meues, el teu dolor que és el meu. Un bri d'esperança, un aire de somni a canvi de res mentre me'n vaig pels teus cels i busque un bes.
I malgrat tot, prenc força per escapar-me d'este món i anar on tot és més lliure i veig l'aigua del rierol passar, i passa l'aigua i no la veig, clara.

Comentaris

  • És ell, Que espereu?[Ofensiu]
    unaquetescoltaamblababaaclasse | 20-11-2007 | Valoració: 10

    Doncs això mateix, és ell...

    No es podia esperar menys d'aquest mestre en tots els sentits.

    No fa ni 4 mesos que el conec, i em fascina.

    A classe, no té pèrdua.

    Simplement és Jordi Julià.

  • Massallunyà[Ofensiu]
    massallunyana | 27-10-2007

    "Malgrat tot, la vida és difícil i ens fa caure en paranys, ens fa passar per on no volem emportant-nos dolors i enganys al nostre compte de sentiments particular. I no hi ha hipoteques, no hi ha prèstecs, no hi ha bancs per fer més fàcil com de sa està el nostre compte sentiment, que va!"

    Potser estos dies t'he consumit massa, o millor dit he consumit massa els vells escrits d'abans, sobretot este, que em va fer matinar més d'un dia i que mai oblidaré. Realment és preciós i fa temps que trobe a faltar la teua xicoteta literatura, potser així podria actualitzar la llibreta del teu compte sentiment i saber més de tu. En paraules de Sau "fa molt temps que no sé res de tu", però potser ja no ho recordes després d'haver baixat del tren de mitjanit. Tot i això, és bonic i trist alhora, continuar llegint-te i recordar moltes coses. El clio roig, la tendresa de les teues mans, els viatges amunt i avall, caps de setmana a la platja, la sagrada família, el xino, el telepizza, les creïlles fregides i croquetes en roba d'anar per casa, les lletres de Jovanotti, el cura de Benasque, els llançols de color taronja, la llum verda de l'habitació, el ventilador o la mà de fusta. Però ara tot és massallunyà, com tu. Potser "mai seré prou bo per tu", la neteja, dormir-me a Robin Hood, el videoclub, el barça, la play, l'acampada jove, el 14 d'agost, els amics del poble, la gasolina, el cansament als concerts... i moltes coses més que tu sabries dir en un moment. Llàstima que ens havia quedat pendent una visita bonica per la capital mig-oueta.

    Potser ara necessites tornar a estar enmigdelamar fins que algú et torne a salvar. Potser, sense adonar-me'n, també necessite nadar una mica i vore món.

    "Qui sap tantes coses que no saps"
    "Tantes que cap dels dos sabem"

    No deixes d'escriure.

  • Quina expressió...[Ofensiu]
    paparola | 06-10-2007

    M'agradat molt llegirte, sobre tot perque es fa facil entra en el teu escrit.

  • fascinant[Ofensiu]
    patrruiz | 06-10-2007

    ja com a escriptor es magnific i com a profe no hi ha paraules per descriure'l, es impresionant

l´Autor

Jordi Julià

7 Relats

16 Comentaris

8646 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
És algú a qui li agrada escriure