Mas, Solbes i el Nou Estatut.

Un relat de: Unicorn Gris

Situació: Parlament de Catalunya, juny de 2006; parla el cap de l'oposició, Artur Mas (les paraules en castellà, estan entre parèntesis quadriculat).

- I us dic, senyor president Maragall, senyors del Tripartit, que Convergència i Unió sempre ha posat els interessos de país per sobre dels interessos electorals. Prova d'això és que hem aconseguit un gran Estatut, en reconeixement de la nació, en finançament, en drets cívcs, en regulació de ports i aeroports, que ha estat aprovat pel poble de Catalunya i que...

Apareix en Solbes per l'esquena de l'Artur Mas i li fa copets a l'esquena:

- [Què, Mas, colega? Nos lo hemos cepillado, el Estatuto del Parlament, eh? Clar que sí, com els fusters, cony! Con gran talante!].

- Cony, Solbes, amic meu sociovergent, - li murmura el Mas, - et tinc dit que no vinguis a fer-me aquestes mostres d'amistat quan estic en meitat de discursos parlamentaris!

- [Uy, perdona colega!].

I se'n va de la sala.

Doncs aquesta és la realitat del Nou Estatut...

---------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.cat

Comentaris

  • Em fa ràbia que CIU petés l'estatut del parlament!![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 03-11-2006

    Sé que aquí no és massa bon lloc com per parlar de política...

    ... però només vull dir una cosa: em toca molt els nassos que els convergents (o potser només l'Arturet sol) fessin petar l'estatut del Parlament (30-SET).

    En aquest sentit, donc suport al "no" d'ERC, partit del qual (perquè callar-m'ho?) sóc militant.

    Apa, salut!

  • Sàtira i precisió[Ofensiu]
    Laiesken | 30-10-2006

    Ràpid, satíric, precís, efectiu. No és un gran relat, però és la teva opinió (metafòrica) sobre el tema. Jo personalment crec que ja va bé tenir un Estatut nou, no crec que haguem donat un pas enrere amb l'assumpte... Tot i això, i tal com ha passat sempre, Madrid ha retallat l'Estatut com qui retalla uns treballs manuals de un nen de 6 anys a l'escola. Podria haver estat pitjor.

  • I tant...[Ofensiu]

    Va ser una gran baixada de pantalons això de l'estatut... Però del que ja no podem canviar, el millor... burlar-nos-en. Què hi farem si ja ens l'han posat.

    Respecte el comentari que em vas fer l'altre dia (primer de tot, gràcies, em pensava que no me'l comentaria ningú el poema).

    La persona de la qual parla... existeix, no és inventada. I si, és l'ideal de persona que, com dius " voldria per a mi".

    Gràcies pel comentari, el deu no me'l mereixo ni de bon tros.
    No t'aturis

    Juseph

  • Gràcies pel comentari, Arbequina.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 13-07-2006

    T'agraeixo el comentari (tinc tants articles que no tenen ni el més mínim comentari a Relats en català...). I també que assenyalis que l'acudit (per això està) t'ha fet riure.

    Siguent perfeccionistes, tinc un dubte: perquè no has posat puntuació a l'article?

    En fi, gràcies i cuida't. Ja llegiré algun dels teus articles, et guardaré als meus preferits.

  • He rigut![Ofensiu]
    Arbequina | 12-07-2006

    És una manera divertida i quasi metafòrica de definir l'estatut. Jo no hagués passat de dir: és una merda, una timada colossal.
    Felicitats per treure humor (tan me fa si és aparent) d'on a mi no em surt més que mala óstia (o bona, pero molta).

    En fi, una abraçada.

    Arbequina.

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

160923 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!