Llàgrimes de pluja

Un relat de: Quim Gómez

La Maria veié arribar la seva filla Rosa des de la finestra. Portava els cabells xops de pluja, el cap cot refugiant els seus ulls de l'aigua que queia incessantment des de feia hores i arrossegant la pesant maleta sense rodes plena de somnis trencats, esperances perdudes i alguns objectes personals que salvà del naufragi d'un matrimoni errat. Tornava de nou a la seva antiga casa, amb els pares, després d'abandonar un mascle orgullós, prou egoista i massa autoritari.
Baixà a rebre-la al carrer tan de pressa com les seves fatigades cames i el vell ascensor li permeteren. Quan eixia per la porta veié la Rosa a l'altra banda del carrer esperant que un autobús passés obrint-li les aigües del seu particular Mar Roig. Un cop a la porta s'abraçaren sense paraules sota un paraigua de complicitat. Agafades de la mà pujaren al pis amb llàgrimes disfressades de gotes de pluja.
I en entrar a casa sentiren la flaira de tabac, el televisor anunciant la fi d'alguna primera part i la veu del pare proclamant que la seva dona mai volgué o pogué fer com la seva filla i abandonar el dropo del seu marit: "Maria, què fas que no està el sopar a taula?"

Comentaris

  • Shu Hua | 29-07-2010

    hola, fa temps que no em ficava a relats i t'he anat a buscar.
    d'aquesta història m'agrada la psicologia: moltes vegades, una dona maltractada ve d'un pare maltractador. És el que diuen: anem a buscar el que tenim a casa.
    molt xulo, el relat, fins aviat.
    gloria

  • Molt trista[Ofensiu]
    blaumar | 29-12-2008 | Valoració: 10

    història i molt ben explicada.
    A veure la segona part on es ellqui se'n va.

l´Autor

Foto de perfil de Quim Gómez

Quim Gómez

5 Relats

8 Comentaris

4523 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Soc informàtic de professió, però ho estic deixant a poc a poc per ser escriptor.

Fa temps que escric relats curts amb els que he guanyat alguns premis que no han estat publicats i que podeu trobar a la meva web:
• “Llàgrimes de pluja” (2015) guanyador del certamen literari Fàbrica de Contes del I Saló d’Escriptura de Barcelona
• “Flors del meu jardí” (2011) 3er Premi del XXI Jocs Florals del Raval, modalitat narrativa
• “Assassins al metro” (2011) 1er Premi del XI CONCURS LITERARI SANT JORDI de Xarxa de Dones de 50 i més, modalitat narrativa catalana.

He fet els cursos de l’itinerari de Novel·la de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu barcelonès, on es va formar el Col·lectiu 307, un grup d’alumnes de l'escola, els quals vam publicar "Onze relats i quatre monstres" (Bubok, 2011), una antologia que inclou els meus relats: "Iniciació estel·lar", "Un mal dia" i "El flautista".

Fruït de completar l'itinerari de narrativa, neix "L'esguard de la bèstia", la meva primera novel·la, de gènere negre, guanyadora del premi Vilassar de Noir 2019 (Llibres del Delicte, 2020).

El novembre de 2020 publico amb GDM Guerra de Mitos “Sherlock: Ensayos Fabianos”, un joc de cartes en castellà on els jugadors fan d’investigadors del cas que se’ls presenta i que ja ha estat traduït al rus, l’alemany, l’italià, el polonès i l’anglès.

El gener de 2021 es publica “Delinqüents” (Llibres del Delicte, 2021), una antologia de relats negres a cura de Marc Moreno, on hi ha el meu relat “El cas de la pandèmia” en companyia d’autors de renom com Anna Maria Villalonga, Sebastià Bennasar, Pep Prieto o Salvador Macip entre altres.

El març de 2022 Raig Verd publica “Sexe Fora de Norma”, una antologia de relats eròtics fora de la norma hetero-patriarcal, on hi ha el meu relat “Sota la pell”. Aquesta antologia es publica també en castellà.

He fet també els cursos de narrativa fantàstica d'en Ricard Ruiz Garzón, on s'ha gestat el grup Frikípuls, una comunitat de malalts de la lectura i l’escriptura fantàstica i que ha donat com a fruit l’antologia en castellà “Arcana Sectarium” (Apache Libros, 2022), una col·lecció de 15 relats de gèneres fantàstics (ciència-ficció, fantasia i terror), on hi participo amb el relat “Ursa Major”.

Per acabar, s’ha publicat el meu primer relat en italià, “Tempus non fugit”, a l’antologia “Racconti Fantasy” (Historica Edizioni, 2022).

Web: https://quimgomez.cat