L'extranya teoria del pijama.

Un relat de: petit marrec
Fa dies, exactament uns 15 o 20, que em llevo observant el pijama mentre em canvio després de la dutxa matutina.
Un dels primers dies vaig agafar-lo, vaig fer una gran pilota i el vaig entaforar sota el coixí, i sabeu que? Aquell dia vaig tenir un dia super entortolligat, en que res em sortia del dret, però tampoc del revés... Un dia de merda...se'm va caure el cafè, vaig perdre el bus, vaig rebre males noticies, em van cobrar de mes....ufffff

Aquest fet és va repetir un parell de dies més alternats, mentre no se ben be el perquè jo seguia observant atentament el pijama, i no, no esperava que es mogués sol, ben net que sóc jo!.

Així doncs després de mantenir una conversa estrictament visual amb el pijama, vaig decidir plegar-lo amb cura, sense arruguetes, sense borletes dels llençols, allò que en dius impol·lut...;

El dia em va somriure, anava pel carrer embadalit observant a la gent, saludant a coneguts i desconeguts, observant els núvols i de tan en quant comptava les meves passes, el solet em picava al clatell escalfant-me les idees, i tenia la sensació d'anar ballant amb els conflictes i dubtes que se'm presentaven... Aquest fet també es va repetir diversos dies alternats, coincidint inexplicablement i absurda ment amb el fet d'haver plegat el pijama, al·lucinant oi?

Després de dies teoritzant i divagant vers si el que m'estava passant era fruit de la imaginació, el cansament de bon matí, o els impulsos audiovisuals que rebem de bon mati de la radio, tele, família, animals, veïns....una cosa....a vegades carregant (jejejejejejeje), vaig jeure al sofà i em vaig afartar de riure tot sol, mentre feia un cafetó ben carregat.

Vaig agafar el pijama, i li vaig dir:


TÚ, TROS DE ROBA....GRÀCIES.

Gràcies pels moments de reflexió absurds, que m'han fet desconnectar d'altres preocupacions, d'aquestes que et produeixen un mal de cap constant...

Després de plegar-lo, per darrer cop o no..., essent partícip de l'esbojarrada teoria, vaig sortir content de casa.

Ara, el plegui o faci una pilota entortolligada, marxo feliç i amb bon rotllo recordant els minuts en què el cervell pren possessió del cos, fen-te sentir viu.

Gràcies. per llegir-lo, per pensar que se m'ha anat l'olla, per somriure internament, per no entendre el que escric o potser si, per permetre't desconnectar, per observar el teu pijama...Gràcies.




Comentaris

  • L'heroi del pijama[Ofensiu]
    Loira Durban | 12-02-2019 | Valoració: 10

    Bon dia, Petit marrec! Saps què? Jo fa temps vaig escriure un relat d'un heroi que només ho era quan duia el pijama i només et volia donar les gràcies per fer-me creure en la bondat dels pijames :)

    I aprofito per convidar-te a llegir el meu "Wagner i Verdi", que espero que també t'agradi!


    http://relatsencatala.cat/relat/wagner-i-verdi/1064865


    Fins aviat, i per molts relats!


    Marta

  • Bona filosifia[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 11-02-2019 | Valoració: 10

    Tens tota la raó, potser hauríem de mirar-nos : el pijama, el cafè o en el mirall i entedre que només és un mateix , per encarar un nou dia
    M'ha agradat ..i t'asseguro que reflexionaré el meu pijama!!
    NeusMC

  • comentari[Ofensiu]
    Noia Targarina | 11-02-2019 | Valoració: 10

    M' agradat molt el teu relat , continua esribent així val la pena llegir-te!

  • Estimat pijama...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 11-02-2019 | Valoració: 10

    A primer cop d'ull un pot pensar que aquest relat teu, d'aparença humorística, no te la més mínima importància...en el sentit que hi hagi hagut una complicitat entre el pijama i tu. Però si anem a pams i el meditem en "Alfa", ens adonarem, que a banda d'ésser un relat original, xocant i bo! per descomptat, és un relat amb un alt contingut psicològic i que es presta a una interpretació lògica des d'el meu personal punt de vista. Quan un s'alça, i més qua s'és jove, fer el llit fa mandra! i més encara si em de plegar el pijama. Però vet aquí , que ho hem de fer, perquè no hi ha res pitjor que anar a dormir i trobar-se el llit desfet. Veure'l d'aquesta manera és com si no haguéssim saltat del llit en tot el dia, com si no hagéssim viscut la diüturnitat de forma plena. Aleshores tu, dins el teu cap, et vas quedar en el xip de que no vas deixar el pijama com les mares manen i el dia va anar d'aquella manera....entortolligat, com el pijama.... i el teu cap de seguida ho va relacionar amb el teu pijama i per aquelles coses que te la ment , va creure que tot era culpa del pijama, peça de roba que abriga el teu cos físic quan dorms. I és clar! aquest desagraïment envers el teu pijama va repercutir en la teva vida fora del llit. I sort!, que te'n vas adonar i en rectificar, va poder comprovar que tot va anar com una seda. Amb aquesta explicació vinc a dir que tot!, tot! sigui una pedra o qualsevol objecte, animal o planta, perquè tot està animat, està interrelacionat amb la resta d'energies que l'envolten, en aquest cas, la teva, energia humana. Fins ací tot, i no deixis pas de plegar el pijama, Nil.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de petit marrec

petit marrec

54 Relats

54 Comentaris

43645 Lectures

Valoració de l'autor: 9.31

Biografia:

Qualsevol persona es pot sentir identificada amb la majoria de relats que poc a poc vaig publicant a mesura que visc, ja que no son fets inventats ni sense rere fons sinó que són oportunitats que dona la vida i que aqui han pogut quedar preses d'unes linies i uns mots. , amb permís de marxar quan a elles els hi escaigui oportú.

Gràcies per compartir estones de plaer amb mi, tot llegint els meus relats.

Desitjo que siguin del vostre gust, i sinó que m'ho feu saber.

Escriure el que sents, vius, veus, penses... pot esser part de la sal de la teva vida.