Les separacions. "La immaduresa"

Un relat de: jos monts

Per què las parelles de fet se separen cada dia més?

La immaduresa, l'apatia, més la monotonia diària, la inseguretat d'un mateix, també la desconfiança, i els mal entesos. També el voler conèixer nous hàbits de conducta. Experimentar noves sensacions d'aventures i de plaer, descuidant la realitat i la responsabilitat que ens pertoca en la convivència, amb la nostra parella.

Tot això i més fa que las parelles se separin. Les separacions, ruptures, els mals entesos, comporten un mal estar generalitzat per ells i les famílies de les dues parts que soó alienes a les seves immadureses en la majoria dels casos i el més greu de tot l'esmentat és el mal record, més el fet traumatitzant de la vivència i una
herència que rebran els nostres fills.

No sé els detalls de totes las separacions, però crec que totes tenen un denominador comú.
En estat de parella, veiem el món de fora de color de rosa, mentre que nosaltres estem supeditats a una disciplina en comú que malgrat tot, circumstancialment un moment de la unió ens era favorable.
En el cas de ruptura d'aquest enllaç, i tot passant uns mesos de melancolia, depressió e inseguretat, pensem que podrem entrar en aquest món de roses que havíem somiat. Però la realitat és molt diferent.

El nostre caràcter canvia, com també las nostres pautes de conducta. I aquest mónt que tant haviem somiat no és el mateix... És molt més complicat i efímer... I tot queda en un somni sense realitzar.

.......................Jos
Monts.................................4/10/06

Comentaris

  • Seria bonic...[Ofensiu]
    llacuna | 06-09-2008 | Valoració: 10

    Podria ser un camí bonic...Enamorar-se amb més freqüència, sense reprimir-nos, sense cercar l'estabilitat. Però tenim tant prejudicis, tenim tants "objectius", tenim tanta por, volem tant que al final no tenim res dels altres i tornem a estar amb allò nostre...

    salut!

  • El tren de les emocions[Ofensiu]
    Avet_blau | 21-08-2008 | Valoració: 10

    Adaptació.
    paraula clau, pedra angular de les relacions humanes en tots els sentits i aspectes de la vida: amor , treball, amics, un mateix.

    Els anys ens poden ensenyar coses,
    però si no aconseguim seguir el carrusell
    dels canvis, caduquem.

    Un es pot separar de tot :
    de la parella , dels fills, dels amics,
    de la feina , aficions,
    però el pitjor de tot : d' un mateix.!

    Llavors, ja mai mes aconseguim agafar el ritme, i el tren de les emocions,
    s'escaparà per sempre.

    Avet .

  • Tens més raó que un sant[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 17-08-2008 | Valoració: 10

    Jo he patit en la carn del meu fill una separació inesperada perquè, aparentment, s'estimaven amb bogeria. Però, un cop acabats els focs artificials, sembla que ja es necessiten noves emocions.
    Em demanes l'e-mail i te l'envio
    auroralmar@gmail.com
    No sé que dius que farès amb "LLeugera d'equipatge", no tinc idea de com funciona tot això que feu, això ja em queda gran, però fes el que vulguis que a mi em sembla estupendament.
    Petons

  • M'ha captivat[Ofensiu]
    mimí | 04-07-2008

    M'ha captivat aquest escrit, el tema em toca de prop, ho he viscut, i no sé que dir...perque des de fora sembla fàcil parlar de la inmaduresa
    de la parella, però ningú pot viure i mirar dintre d'aquesta unió per jutjar, jo també he jutjat els altres d'inmadurs per separar-se.

    No és fàcil separar-se, perque tant el que talla com el que se sent abandonat tots dos tenen sentiment de fracàs.

    I no et dic que no, la meva va ser inmaduresa, però inmaduresa alhora de la unió i també és veritat enamorar-se és perseguir una il.lusió efímera que la rutina, cotidianitat va trencant.

Valoració mitja: 10