Les dones no es fan palles

Un relat de: Autobahn

Les dones, al contrari del que diu un enigmàtic i popular poemet penjat a RC, que jo, personalment-digueu-me curtet-, no acabo d'entendre, no es fan palles. No vull que em malinterpreteu; haig d'aclarir que els homes tampoc. Però dones i homes no, no és fan palles com tampoc es fan pilotetes de goma, pluja divina, ni pinyols d'albercoc. Si es fan alguna cosa és fan cendra. Cendra i res més.

Al llarg de la seva vida, una dona pot reproduir-se, multiplicar-se una mica -extraient del seu cos, una part anomenada fill- i, si parlem metafòricament, es pot fer famosa, mal vista, ben considerada, instruïda, vella o qualsevol d'aquestes coses. Però parlant estrictament de materials (minerals de tot tipus: sorres, pedres, metalls, etc. vegetals: soques, pètals, palles -ja que hi som, caldrà mencionar-ho- fullaraca, etc. objectes manipulats: portaequipatges, pintallavis, samarretes, estilogràfiques, etc.) les dones es fan, més o més d'hora, cendra o cendres. No hi ha volta de full.

Per tant, amb la ciència totalment del meu cantó, protesto enèrgicament en contra de que, com si fóssim una raça molt estranya, hàgim convertit aquell poemet d'inexacte títol en el més llegit o criticat -ni ho recordo, ni crec que calgui perdre ni un segon a comprovar-ho- de tot RC, per a gran vergonya d'aquesta noble, variada, estimulant i contradictòria -com ha de ser- comunitat de relataires de qualitat democràticament diversa.

Cada vegada que convenço a algun conegut per a que publiqui o que, com a mínim, faci una ullada a la pàgina, em ve amb la conya de que el relat més llegit/comentat, a favor o en contra, que sí és bo, que sí és dolent, és aquell. Jo encara no ho sé si és bo o dolent perquè sóc absolutament idiota i no tinc criteri. Si parlem des del punt de vista estrictament literari potser estem davant d'una nova revolució dintre de la història de la literatura catalana, qui sap. Però això no és el que m'ofèn, sinó la inexactitud i això és dolent per a tots nosaltres, és un fet que cal denunciar pel bé de la comunitat..

Insisteixo: les dones no es fan palles. Les dones, si de cas, es fan cendres!

Protesto!

Se'm podrà acusar que, amb aquest escrit, encara li faig més propaganda que si li fes un comentari. Se'm podrà dir que pretenc fer-me el llest, a veure si aconsegueixo de tenir més comentaris que allò, cosa que dubto perquè la gent no es, al capdavall, tan ruca i a aquest "relat" que teniu entre mans se li veu el llautó d'una hora lluny, cal admetre-ho. De tota manera aquí va el meu intent, a veure si cola.

Podria fer-me el modest i demanar-vos que si us plau, no perdeu el vostre preciós temps comentant ni puntuant res. Però no. Us demano que el voteu, el destrosseu o l'exalteu. Us demano que enaltiu aquestes ratlles mig mal enxaponades fins a l'Olimp de les crítiques més lúcides que s'hagin fet mai en cap llengua romànica. Mireu de veure-hi els tres peus al gat i de ser més llestos que l'autor. Feu-li veure que té greus problemes psicològics, recomaneu-li un bon -i barat- psicòleg (feu-ho i veureu el poc cas que us farà). No li feu cap cas i, amb la vostra millor expressió de desdeny, penseu d'ell que hi ha gent que no sap que fer per a cridar l'atenció. Sentiu-vos superiors o inferiors. Admireu-vos de com algú pot perdre el temps amb una bestiesa com aquesta o de com aquest algú us pot fer obrir els ulls i descobrir-vos la veritat de la vida. Admireu la immensa puerilitat o maduresa d'aquesta decisió. No us admireu de res perquè, a aquestes alçades de la vostra vida, vosaltres que ja esteu de volta de tot i ho heu vist tot, no us posareu a perdre el temps a criticar a un sonat que us bé amb conyes suades. Feu, en definitiva, el que us doni ben bé la gana. Com si tampoc no voleu fer res. No s'admeten -això de cap manera!- reclamacions dels parents dels relataires que, en veure la llum després de llegir això, s'hagin suïcidat. No em carregueu cap mort, si us plau que, encara que no ho sembli, jo ja tinc altra feina. I, mira, si algú es mata, més espai per a la resta, que la cosa està molt malament i hi ha poca aigua.

Però -i ja només penso dir-ho una vegada més- les dones, els homes, els gossos i les caderneres, no, no es fan palles sinó cendra. I la cendra ffffiiiuuu, se l'endú el vent i del vent tothom se'n oblida. No hi més història.

Au, adéu siau!

ACLARIMENT DE L'EDITOR: Aquest paio o és imbècil o s'ha passat de graciós. L'ús de "es fan" tothom sap que no necessariament vol dir "es converteixen en" o "es tornen". Què hauriem de fer amb doncs amb frases de l'estil "es fan la permanent", "es fan esperar", "es fan les llestes (o les tontes, les importants, el desentès, el suec, el músic, etc.)" i moltes més.

Sincerament, considero que és una argumentació molt pobre amb un resultat humorístic més que dubtós. Potser algú et farà algun comentari que et pugui ser útil per l'ego i poca cosa més. anant d'aquesta manera, Estimat Autobahn, si continues anant d'aquesta manera no aniràs enlloc.

És un consell d'un amic.




Comentaris

  • Les palles al paller[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 07-07-2008

    Jo no en parlaria més d´aquest tema.
    De fet he entrat en el teu espai per agrair-te el teu comentari sobre Pere Calders. Veig que a tu també t´agrada i t´asseguro que si de jove et va enamorar (torno a recordar la seva foto tan xula) de gran t´hagués captivat del tot.
    L´exemple de genis com ell és el que compta i no pas les bestieses com les que tu denuncies i rebutges amb tota la teva energia que intueixo n´ és molta.
    Res més. Una abraçada Autobhan.
    Mercè.

  • JO NO EM FAIG PALLES PERÒ TAMPOC CENDRES[Ofensiu]
    DANA | 05-05-2008 | Valoració: 10

    ET FELICITO DE TOT COR, ESTIMAT AUTOBAHN, COM A DONA QUE SOC EM VAIG SENTIR I EM SENTO MOLT MALAMENT CADA COP QUE VEIG QUE AQUESTS DITXÓS RELAT DE "LES DONES TAMBÉ ENS FEM PALLES" TÉ TANT D'ÉXIT, LLAVORS PENSO QUE...BÉ...PREFEREIXO NO DIR EL QUE PENSO...M'HO GUARDO PER A MI SOLETA...
    DE TOTES FORMES T'HE DE DIT QUE TAMPOC EM FAIG CENDRES, PERÒ QUE TINC MOLT CLAR EL QUE HE DE FER I FAIG PER PASAR-M'HO DE CONYA.
    DANA

  • Autobahn=Autopista[Ofensiu]
    joanalvol | 05-05-2008

    L'autopista és l'escurça camins on tothom, amb el seu vehicle, hi circula com pot .
    Deixem que la vida vagi al seu ritme de cadascú. Això sí, si vols amb tots els possibles senyals de circulació.

  • gypsy | 05-04-2008 | Valoració: 10

    un relat amè i divertit sobre un altre relat. Ets absolutament ocurrent i l'he trobat molt bo.

    Només reivindicar el nivell de l'autora, Tiamat, d'aquell relat tant llegit, el més llegit. La pega és que molta gent potser no llegirà res més d'ella i és una gran autora, penso.

    M'ha agradat molt!.

  • Doncs bé ...i doncs sí o doncs no.[Ofensiu]
    rnbonet | 05-04-2008

    Exactament, les dones es fan -esdevenen-cendra, en el més darrer sentit de la paraula. Això si no les soterren de cos present, que aleshores esdevenem cucs i 'porqueries' (I això que abans estaven tan 'bones'!)
    I referent als 'versets', són una 'delicatessen/merdeta' (nou concepte a investigar pels crítics) com hi ha molts a la vinya del senyor (i els meus el pose en primra fila).
    Així que resumint, si fa no fa, 'cumentariet' acabat!
    Salut i rebolica!

  • jjjjjjjj[Ofensiu]

    què en saps de molt! ho has aconseguit i punt.

  • Doncs m'agrada[Ofensiu]
    bruixeta_lila | 10-03-2008

    Si, m'agrada, l'argumentació, el vocabulari, la rica raó que tens.( per dir-ho d'alguna manera)
    Comparteixo ta opinió, i penso que ni jo ho haguere dit millor. I així, amb anglès, crec que és "cool", i una mica amb castellà, creo que es demasiado bueno, i abans de que caigui de cap a terra, i em quedi sense els cargols, pocs, que em queden, et valoro no amb un 1o, si no amb un MOLT BÉ, o amb un MOLT REBÉ. Perquè jo amb els números no hi crec, perquè no crec que les persones s'haguin de valorar amb un 10, o un 9, o un 8.. Si no, que les persones són simpàtiques, agradables, rialleres, sorolloses, amables, i un llarg etcètera.

    Potser aquesta reflexió vé donada per les notes que els exàmens a vegades et regalen. Un 5, un 4, un 6.

    Jo no sóc cap 5, ni mol menys cap 4. El 5, és la geografia, el 4 l'economia. I un 5 és més estudi, i un 4 són les ganes poques d'acabar el curs.
    I un 1o?

    Per mi no ets un 1o, pero si, un gran escriptor.

    Seguiré passant.

  • Aixó és un relat divertit, intel.ligent i sa.[Ofensiu]
    angie | 10-03-2008

    Perquè et fa somriure, perquè l'autor se'n riu d'ell mateix principalment, però amb gràcia narrativa (que no és fàcil) i això el converteix en un relat sa, sa per la seva part científica i filosòfica, en resum, humana. No sé perquè no l'ha comentat ningú, perquè a banda de les opinions explícites sobre l'escrit de referència d'un altre relataire (hi estic d'acord, naturalment), has arribat a implicar al teu personatge i el seu alter ego, fent-los(jeje) dialogar i creant un nou relat.
    Bon exercici.

    angie

  • Relat escàndol totalment fallit[Ofensiu]
    Florenci Salesas i Pla | 18-02-2008 | Valoració: 1

    Estimat altre jo:

    No em sembla malament del tot que miris de donar-li la volta a un relat ja històric sobre el que ja s'ha dit de tot. Tampoc trobo menyspreable l'esforç que has fet de posar-hi la veu crítica de "l'editor" que desmunti la demagògia tan elemental amb la qual has mirat de construir la primera part del teu discurs. El problema és que, si el que vols es desbancar en lectures i puntuacions negatives i positives aquell relat no has escollit el millor format, maco.

    Primer: Mentre aquell poema és curtíssim, la teva broma és massa llarga. Jo estic totalment a favor d'un llibre de més de dues mil pàgines si la narració ho demana però un joc tan superficial -que s'esgota en ell mateix una vegada l'has llegit- com el que has plantejat no hauria de robar-li tant de temps al sofert lector d'Internet, el qual no està per hòsties.

    Segon: Així com ja passava amb l'anterior broma innòcua que ens vas fer, penso que no n'hi ha prou en pretendre de tenir prou amb la teva suposada simpatia espontània per a que el relat pugui interessar a aquells que no en saben res de tu. Primer aprèn a escriure els teus relats i després, una vegada els hagis posat sota un rigorós examen, els publiques. Jo, personalment, admeto que moltes vegades he publicat alguna cosa sense haver-la repassat tot el que calia i així m'han anat després les coses.

    Apart, et donc un darrer consell: t'exposes a que molestis a més d'alguna persona amb aquestes conyetes. Hi ha gent que ho passa molt malament per coses com les que tu ara, sense ni mirar-t'ho, et penses que et pots permetre el luxe de fer broma. No es tracta només de gent que tingui sentit de l'humor o no. Pensat-ho nen, t'ho dic de debó.

    Bé, et deixo perquè no vull caure en el teu mateix error, error que, d'altra banda, desgraciadament compartim (l'allargament fins a l'infinit). Ah! I aquí tens l'1 que et mereixes (maleït sia que no hi hagi el zero!)

    Adéu noi!

Valoració mitja: 7.75

l´Autor

Foto de perfil de Autobahn

Autobahn

2 Relats

27 Comentaris

3642 Lectures

Valoració de l'autor: 7.78

Biografia:
Ep, no us prengueu seriosament aquest personatge!
El vaig inventar -ja fa un grapat de mesos- només per a les participacions del fòrum. Al començament no volia que pretenia que fos ni autor, pobret. Amb el temps, però, he decidit de fer-li publicar aquesta tontada perquè, com a mínim, sembli que ha escrit alguna cosa (cal que es pensi que es com els demés, al criatura).
En realitat, sóc en Florenci Salesas i Pla i si voleu llegir relats meus de debò -potser terribles però fets sense màscara- són aquí, a RC, sota aquest nom.
Moltes gràcies per la gresca general -tots els que heu deixat algun comentari, demostreu tenir un excel·lent sentit de l'humor- i als qui hagi provocat alguna confusió, els hi demano, si us plau, les meves més sinceres excuses :)