La sort dels déus

Un relat de: fraruro
_ Llavors, segons vostè, els déus antics només són mites_ Va preguntar l’home amb aspecte egipci que es trobava entre el públic.
_ Sí_ Va respondre el conferenciant_ Com ja he explicat, les religions van ser creades pels homes per explicar tot allò que no comprenien. A mida que l’home evoluciona, també ho fa la religió, passant de panteons politeistes a creences monoteistes. Fins i tot, part dels antics mites han estat integrats en les noves religions. De fet, mai ha existit cap déu.
_ I els antics mites de la vida eterna i l’ànima?
_ Res de tot això existeix. Només serveixen per donar esperança i fer creure a la gent que si són bons, tard o d’hora es veuran recompensats.
Uns minuts més tard, la conferència es va donar per acabada, i l’home que havia fet les preguntes va sortir de l’edifici agafat del braç de la dona més maca que mai havia vist ningú. Ell semblava pensatiu.
_ Què passa?_ Va preguntar-li Afrodita.
_ Res_ Va respondre Ra_ Simplement penso en la sort que tenim. Una vida immortal, amb tots els nostres poders, i com la gent ja no creu en nosaltres, els podem utilitzar per fer el que vulguem. Ja no hem d’atendre les peticions dels mortals.
_ És un pensament una mica egoista.
_ És veritat, però va ser l'elecció dels homes, no la nostra.

Comentaris

  • bon relat[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 08-04-2011

    i ben narrat, amb el seu punt de misteri i ficció realista que el fa un relat interessant i ben lligat. El seu missatge és ben clar.
    M'ha agradat. Felicitats!

    Ferran

  • molt original relat que ...[Ofensiu]
    joandemataro | 04-04-2011 | Valoració: 10

    a més de tenir un to d'humor dona pas a la reflexió
    et felicito pel missatge i la forma
    una salutació cordial
    joan

  • La sort de la creença[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 03-04-2011 | Valoració: 10

    Doncs sí senyor, els deus ara poden passejar tranquil.lament pels carrers i no trobar-se constantment algú que s'agenolla i els venera. Gran relat, curt però intens i real. Abans hi havia moltes coses per a comprendre. Ara n'hi ha menys però n'hi continuen havent per a desxifrar. Si veig a Ra i Afrodita passejant els hi donaré la mà, però els diré adéu. Una abraçada.
    aleix
    .