La nena que menjava magdalenes al metro

Un relat de: Tiamat

Hi ha una nena, al metro, asseguda al seu cotxet. Té el cabell curt i arrissat, i els seus pares, aquest matí, li han fet aguantar amb una diadema, mentre exclamaven, orgullosos, "però que bufona estàs!".
La nena menja una magdalena. N'estripa engrunetes amb els dits, i se les porta fins la boca. Ho fa lentament, amb concentració i seriositat, com si al món, només hi existissin ella i la magdalena, que demana ser, més que menjada, assaborida.
Té els ulls ben oberts i brillants, veient com la pasta s'esmicola entre els seus dits, i s'acosta, gràcies al moviment de les seves manetes, fins als llavis. Se'ls llepa amb una llengua que gairebé no sobresurt de la boca, i se la toca amb els ditets, com per confirmar que la magdalena ha anat a parar a dins. L'aire que l'envolta, és ple d'una gran transcendència. Per un instant, tinc la sensació que ningú abans havia dut a terme un acte de tanta importància com el que està fent aquesta nena.
El cert és que és la cosa més tendra que havia vist mai.
Potser nota que la miro des de fa estona. Potser no. El cas és que, de cop, tota seriosa, aixeca la vista, i em mira fixament, amb una expressió d'haver-se sentit descoberta, o distreta de la seva proesa.
La cara li canvia, però, i em somriu. Un somriure esplèndid, rodejat d'engrunetes de magdalena. Quin somriure, mare meva! Encara em sembla que el veig!
El seus pares comenten alguna cosa, en alemany.
Jo responc a la nena amb un somriure enorme.

I és que, hi ha algunes coses, per les quals no cal saber idiomes.

I és que, al somriure'ns, les dues sabíem que mai ningú havia fet una cosa tan important com aquella nena.

Comentaris

  • el metro[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 29-08-2006

    Encara no sé com no t'havia descobert abans... Fas els relats que jo sempre he volgut fer però per mandra o per vés a saber el què no he fet mai. De fet, un dia em vaig proposar escriure una sèrie de relats sobre personatges del metro fins que un dia vaig sentir a la ràdio que un escriptor "conegut" ho havia fet, tot titllant-lo de molt original.
    Tu sí que ets original i ho escrius aquí, sense afany de lucre... Té més mèrit.

    Enhorabona pel relat!

  • em fa por...[Ofensiu]
    neret | 26-09-2005

    ...no reconeixer-me algun dia en un dels protagonistes dels teus relats del metro. Això de saber que hi ha algú que et vigila al vagó, sempre a punt per inventar-se una història... aix!

    ara que si m'has de tractar tant bé com a la nena que menjava magdalenes no em queixaré!

  • Llibre | 26-09-2005

    Una imatge quotidiana, o no tan quotidiana, que de vegades passem de llarg i que tu ens has plasmat, al meu entendre, amb eficàcia i bellesa. Tot alhora.

    M'ha agradat la senzillesa de la narració, i alhora la "magnitud" d'un fet senzill com és un somriure.

    Fins la propera,

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681588 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.