La Nació Catalana

Un relat de: Nereu

Jo ho diré amb el rostre ben alt: Sóc Nacionalista

No és una idea desgabellada ni res per l'estil. Penso en el concepte nació com una cosa que és nostre. Que és de la Terra Catalana i ningú (ni lleis ni persones) ens la ha tret o ens la podrà treure. Aquest no és un pensament únic sino que hi ha molta gent al darrere que ho creu i que alguns potser estan amagats amb por. No només han de ser del Territori Català sino que hi ha molta gent estrangera que creu que tenim raó... i que ens l'han de donar.
Molts cops he pensat que com va ser que Guifré el Pilós va demanar que li apropessin l'escut de Catalunya per a que ell, a pocs segons de morir, agafés sang de la ferida que li feren per crear les quatre franjes que molta gent defen sense por i amb moltíssima dignitat. Molta gent la veu i s'emociona.
Jo la veig i la observo amb emoció com quatre franjes vermelles et donen respecte i com aquestes franjes les duré arreu del món per ensenyar i demostrar com la Terra Catalana és una nació per tots els catalans.
Per què no se'ns torna el que és nostre? Per què no tenim allò que ens van robar sense cap pena sobre aquells indesitjables?
Catalunya és una nació. Creada de diversos territoris i unificats amb molta sang i suor per part de tots els primers catalans que varen tindre la mateixa convicció que avui mateix tinc: Catalunya és una unió de tots els catalans i el seu territori sense exclussió alguna.
Això sí, nosaltres celebrem derrotes com la de 1714 però no perquè siguem beneits. Més ben aviat per que es demostra que els catalans prefereixen morir d'empeus que viure agenollats.
Els catalans som obstinats fins a la fi dels nostres dies. Som obstinats en el que creiem i amb la mà al cor sempre defensarem el que creiem nostre.
Una Nació és la Terra Catalana que varen arribar a crear tots els catalans amb Guifré el Pilós al capdavant. Aquesta Nació ha de seguir endavant amb tots nosaltres i mai mirar cap enrere sino es per honorar a la gent que ha fet possible el que som ara. Nosaltres som el futur que aconseguirà amb aquella suor i sang, que anys enrere també varen necessitar, que ens reconeguin per fi el que ens pertoca: que Catalunya i la Terra Catalana és una Nació.

Comentaris

  • i que es una nació?[Ofensiu]
    endavant | 12-08-2006

    aviam com contestaries a aquestes paraules.

    que es una nació?



    adeu!


    i visca la terra... jo desgraciadament també hi crec!

  • Recordant LA BEN PLANTADA d'Eugeni d'Ors[Ofensiu]
    Esquitx | 11-08-2006 | Valoració: 10

    ..."La teva Raça, Xènius, és avui prostrada per molt de mal. Hi ha els llargs segles d'asserviment que n'han extingit la virtut antiga... Els mals passaran, i ràpidament, perquè els temps s'acosten i mil signes n'anuncien la plenitud... Vindrà el jorn, quan el Mediterrani, mar nostre, veurà néixer de les escumes, les noves idees, i la ment dels homes s'ajustarà al ritme de les onades i les seves lleis seran escrites damunt l'esquena dels dofins, resplendent a la llum del sol..."

  • M'agrada. No tinc res a afegir, tot el que penso ja ho has dit tu. És curiós llegir o escoltar coses que penso, iq ue també son meves, però que mai he arribat a unir en paraules.

    Visca la terra

    No t'aturis

    Juseph

l´Autor

Nereu

4 Relats

6 Comentaris

4836 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Sóc un noi que des de que sap escriure, sempre ho ha fet. Hi ha molts cops que amb les paraules escrites, es poden demostrar sentiments que parlant no es pot. Cada cop que escric m'emociono perquè això és el que em fa viure i desfogar-me de moltes coses que trobo injustes.
Escriure és per a mi oxigen pels meus sentiments i així ho será fins que el cor em digui prou.

Qué més puc dir de mi? Bé, sóc nascut a Palma de Mca però em sento català des del cap fins al dit gros del peu esquerre. Estudio i treballo. vaig nèixer el 26 d'octubre de 1986 i soc escorpí. Visc a Barcelona i la ciutat m'agrada. Qué m'agrada a mi? la politica, els esports i, sobretot, escriure i escriure sense parar.