LA MONA ÉS MONA, ENCARA QUE PORTI DISTINTIUS D’OR.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
 Poc es podia imaginar l’ Elías Ahúja y Andría (Cádiz, 1863 – Nueva York, 1951)  que el Col·legi Major que s’aixecava   entre 1967 i 1969, per l’estudi  d’arquitectura de Genaro Alas Rodríguez (Madrid, 29 de abril de 1926-Cáceres, 10 de febrer de 2021) i Pedro Casariego Hernández-Vaquero (Oviedo en 1927-Madrid el 8 de setembre de 2002) esdevindria un “niu”  de retrògrads que malmetrien la seva memòria .http://eliasahuja.moonmarketing.es/historia-elias-ahuja/La mona és mona, encara que porti distintius d'or, dita citada per Llucià en un dels seus apòlegs, segons explica Erasme de Rotterdam  en els seus Adagis. De fet, la frase llatina tradueix el proverbi que Llucià cita en el seu diàleg ' Contra un inculte col·leccionista de llibres  , amb la finalitat de fer-li evident que, per molts llibres que acumuli, seguirà sent un ignorant.L’afirmació és del tot certa, tant pel que fa a les mones, com pel que fa a les persones que per ideologia, es consideren millors que la resta.Madrid pot presumir de poques coses, oi?https://www.abc.es/espana/madrid/fiscalia-investiga-delito-odio-insultos-machistas-colegio-20221006215722-nt.html

Comentaris

  • La mona sempre serà tonta, la vesteixis com la vesteixis.[Ofensiu]
    histories_medievals | 13-10-2022 | Valoració: 9

    Certament, la mona ja es pot vestir de seda o de frac, perquè mona seguirà essent. I col·leccionar llibres no garantitza que se'ls llegeixi (jo, en el meu cas, però, procuro fer-ho). La cultura i la fama, es busquen o no es busquen, però és immoral de fingir-se. Bé, tot anirà tirant endavant.

    A veure si la mona es talla una mica el pèl, que tant peluda no lligarà!!! xDDD

  • La mona d'or. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-10-2022 | Valoració: 10

    Madrid pot tenir moltes afirmacions sobretot per la mona ben vestida. La teua està vestida i informa que el sorteig de Nadal, pot caure en qualsevol lloc.
    Molt interessant. Demà, no poses un altre relat, perquè ja porte prou. Si poses, no te'l llegiré demà, sinó despús-demà. Gràcies.
    Cordialment.

  • Llegit[Ofensiu]
    Prou bé | 12-10-2022

    Bona reflexió!
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5431001 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com