TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA CAPELLA DEL FOSSAR DE MONTESQUIU ADVOCADA AL CRIST DE LA BONA MORT?. OSONA.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Ramon Espadaler Parcerisas (Vic, 19 de setembre de 1963) retratava l’any 1989, Capella del Cementiri de Montesquiu. Osona.

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/69310

Els oratoris, capelles, ermites, santuaris, esglésies, basíliques,..., del culte catòlic SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, estan advocats a alguna sant/a, Marededéu, o al mateix Crist, en bona part de les capelles dels fossars. En demanarem confirmació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin)

A volta d'email, amb catalana puntualitat, em confirmaven des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin). Efectivament, dedicada al Sant Crist.

Cap dada de l’autor d’aquesta capella construïda a les darreries del segle XIX, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com

 

Fotografia de l’Enric Fontvila Batalla

Que el Crist de la Bona Mort i Sant Antoni de la Sitja, elevin a l’Altíssim la pregaria dels montesquiuencs , teianencs, urgellencs, portellans, barcelonins , gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans, valencians, bascos, aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, pagesos. ramaders, pescadors, menors no acompanyats, exiliats polítics ... , i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia, aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6930 Relats

1205 Comentaris

5513079 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com