IN MEMORIAM. JOAN BAPTISTA FRANCESC ANTONI ESCOFET PALAU. UN CADAQUESENC QUE S’ESTIMAVA EL LLOC ON VA NÈIXER.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
 Antoni Bartumeus i Casanovas [Barcelona, 09/05/1856 – Cadaqués, 02/03/1935] retratava l’any  1907, Sa Plaça, anomenada oficialment plaça del General Escofet, de Cadaqués

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/35777/rec/671

Joan Baptista Francesc Antoni Escofet i Palau (Cadaqués, maig de 1720 - Cadaqués, 25 de març de 1808) decidia en el seu testament finançar part de l’educació del poble de Cadaqués.

https://fundacioescofet.org/el-general-escofet/

https://anc.gencat.cat/es/detall/noticia/Noticia_FonsEscofet

https://dbe.rah.es/biografias/52786/juan-de-escofet-y-palauEl cens de Cadaqués a l’època de Joan Baptista Francesc Antoni Escofet i Palau s’aprovava a les 1600 ànimes, l’any 2023 es tancava amb un cens de 2.912 habitants de dret,  quan arriba l'estiu   però, aquesta xifra es multiplica per deu,  i s'assoleixen o es superen els  30.000 “ residents”.Qui se’n recorda del  Joan Baptista Francesc Antoni Escofet i Palau Joan Escofet  que deixava la seva casa per a ús públic, i entre altres usos – ara acull l’Oficina de Turisme -  s'hi va situar l'escola pública del municipi, a la façana principal encara s'hi pot veure un escut on indica que aquest edifici era l'escola pública de Cadaqués.

https://www.cooltur.org/es/casa-del-general-escofet-de-cadaques/

Qui perd els orígens perd identitat

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia, aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6933 Relats

1205 Comentaris

5548707 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com