La Font Trobada. Crònica d'un encontre.

Un relat de: olympia

La respiració agitada i les passes ràpides cap a la font. El clic-clac de les meves botes bategant al terra ressonà al carrer que començava a quedar desert, al mateix temps que les campanes de l'església, ara jove catedral, em recordaven que feia tard. Feia tard al principi de tot. Encara que aleshores jo encara no ho sabia.

Vaig accelerar el pas. El vent glaçat colpejava les meves galtes i el meu cap maquinava a cent per hora mentre m'humitejava els llavis. Posta a punt per a la trobada. Inadequada? precipitada?... si, potser. Però esperada, segur.

A l'horitzó s'anà dibuixant la renglera de cases que envolta la font i els meus ulls van enfocar l'arbre que hi ha al seu costat. La respiració agitada i les passes ràpides cap a la font. Encara era a temps de tornar-me'n cap a casa. Si. Però no m'ho plantejava. Algun estrany pressentiment em feia pensar que series bona companyia. Potser res més, però aquella nit tampoc no em calia.

M'havies de reconèixer de seguida. Anava vestida d'atreviment. Et vaig veure recolzat a la paret i et vaig saludar amb la mà, de manera automàtica i una mica nerviosa. Vem somriure i van volar dos petons a l'aire. Les galtes es van tocar. No em costà gaire sentir-me com si ja t'hagués vist abans.

Vem començar a caminar, més que res per no estar parats. Com quan un comença a parlar, més que res per no sentir la incomoditat del silenci. I així jo el vaig trencar. No semblaves home de molta paraula, així que em decidí a omplir tot possible buit de so amb les meves, tothora improvitzades i vagejant d'un tema cap a l'altre, sense cap mena de rumb, com la nostra passejada, per la ciutat freda i humida que creixia als nostres peus i que, amb les nostres passes i les meves explicacions, anava construint-se en imatge i història a la teva ment.
Però no tan sols es construia la ciutat de manera nova al teu cap, sinó que també jo tenia per primera i última vegada la oportunitat i el luxe de construir la teva visió del meu jo. Un luxe en el que no m'havia parat a pensar. La possibilitat de donar una versió completament autèntica de mi mateixa. Res no m'ho impedia i tot m'hi convidava.

Quan la música ens va fer fixar la vista al front em vaig sentir, en certa manera, alleugerida. Asseguts a la sala del concert, l'un a la vora de l'altre, els teus ulls ja no em guaitaven expectants. Et mirava de cua d'ull i em somreia amb la convicció que aquella seria una nit interessant.

Voldria haver posat una mà en la teva, però em semblava massa precipitat i tan sols m'atrevia a xiuxuejar-te a l'orella. Imaginava, amb les cançons i les poesies fetes lletra de fons, la continuació d'aquella trobada nostra, ara en posició d'espera. Rumiava. Com fer-ho per besar aquells llavis teus sense que es perdés la màgia.

Unes cançons i una cocacola sense gel després, ens trobavem acurtant distàncies a mitja llum. I jo ja havia decidit que aquella nit volia conèixer el sabor dels teus petons. Les paraules, novament, em portaren sense rumb, com qui no vol la cosa, cap al teu coll, suaument, i en sentir la teva olor i el teu tacte, vaig saber que no m'havia equivocat. El primer petó havia estat interessant. Els següents van convertir-se en intensos.

Vem apressar-nos cap a casa, en la fredor maleida de la nit d'hivern. El clic-clac de les meves botes bategant a terra ressonà al carrer ja desert de matinada. Res en aquell moment em deia que al matí següent, en llevar-me al teu costat, em sentiria tan a gust. Com si els anys haguessin passejat de sobte per les nostres vides en comú durant aquelles poques hores abraçats l'un a l'altre.


Comentaris

  • Font trobada, o com les cròniques tenen més d'una lectura[Ofensiu]
    Joseba | 11-03-2005

    Quan tot d'una un estol gris de coloms nerviosos aixecava el vol ratllant amb les plomes les restes de la muralla i unes paraules teves a cau d'orella em van atansar el perfum de les teves carícies, vaig escolar-me per l'escletxa d'una llamborda.
    Avall. Avall, queia. Ni m'adonava d'on aniria a parar ni tenia tampoc cap interès especial per saber-ho. En realitat, sempre és més interessant així: arribar sense avisar a l'indret que ni un mateix coneix.
    Com que la caiguda m'hi havia dut, poca cosa més podia fer-se que seguir la via que em creixia sota els peus. I, atès que no existeixen viaranys entortolligats ni passadissos d'arbust de laberint, vaig seguir el camí recte. Sempre recte, per anar arreu.
    Feia fred, més que no pas vora el mar i el cel era - i m'és- massa gran perquè no hi ha cap turó, cap pujol ni cap muntanya que n'estripi un tros de blau. Allà el cel és ample, immens i temperamental. S'encapritxa sovint de barrejar tons de blau i esclata en tempestes tranquil·les, d'aquelles que mai no vénen amb presses. Tot recordant alguna paraula d'amor, els ulls s'hi perden abans que en puguin albirar l'inici o el final. "Potser no m'esperava. Potser s'havia cansat d'esperar en va. Potser algú havia maldat perquè el precipici de l'escletxa fos exactament allà, a vint metres de la catedral i a un centímetre escàs d'aquella boca".
    Vaig arribar a una placeta, cruïlla de tres camins, és clar, rectes. Al bell mig, un arbre quiet i despullat que s'abeura en una font de pedra. Gent que s'afanya a tornar a casa. Enllaçant-se amb pensaments porucs, ha caigut el vespre i la nit l'empeny de pressa, que quan fa fred tothom vol acabar ràpid la feina per ficar-se sota la manta.
    De sobte, embolcallada en el vermell d'uns pètals, em vas fer un gest amb la mà. De segur que la gent continuava corrents cap a casa i que la nit ja ens havia caigut a sobre i que l'arbre rumiava si treure ja fulla, però el temps se m'havia trencat. El ritme era descompassat i els minuts, les hores i els segons s'havien fos en un petó de xocolata.
    Vam començar a caminar, deixant enrere els llastres pesants que el temps ens havia carregat. No calia especificar ni quin tipus de passeig faríem ni tampoc com havia de ser. Ens vam abraçar, perquè feia fred o perquè no podia resistir més sense acaronar-te l'esquena. Així estant, passats uns mil·lennis d'abraçada serena, per l'escletxa vaig veure entrar milers i milers de gats, uns negres com nits sense lluna, els altres taronges com capvespres de primavera; i a mesura que entraven s'asseien al nostre voltant, en rotllana, roncant -"Rrrrrrrrr"- i somrients.