La cicatriu amb forma de 13

Un relat de: Hochiminh
No em preguntis per què, però quan em creuo amb algú que té una cicatriu, intento establir una conversa. Sí, soc un xafarder. Totes les marques físiques, per més petites que siguin, tenen una història al darrere. I la vull saber. La part delicada, però, és quan, després d’haver parlat una estona, fas la pregunta clau:
—I aquesta cicatriu, com te la vas fer?
Hi ha persones que sense donar-li importància et diuen: “vaig caure de la moto”; altres eviten la resposta d’una manera diplomàtica i responen: “ah, res, quan era petit”; i uns pocs, en canvi, els agrada entrar en detalls i t’expliquen: “doncs una vegada a Pedralbes, un home en vestit, que mai ho hauries dit, em van intentar robar el mòbil, em vaig resistir, però va treure un ganivet gros com una pastanaga, no vaig tenir temps de reaccionar i me’l va clavar a l’abdomen”.

Tanmateix, fa uns mesos em vaig topar amb una cicatriu que mai oblidaré. Era una ferida gruixuda com una cremallera, que li començava en el front, li girava en corba per l’ull dret i, repetint la forma circular, li resseguia la boca. I per si això no fos suficient, a l’altra banda de la cara, a l’alçada del temple, tenia una altra cicatriu en línia recta, d’uns quinze centímetres.
Em vaig quedar mirant a aquest home com si tothom al meu voltant hagués desaparegut. Semblava un enamorament a primera vista.
Aquest cop, però, no m’hi vaig poder estar i sense trencar el gel, li vaig preguntar per aquesta cicatriu amb forma de número tretze.
Sense esperar-m’ho, em va tombar a terra d’un mastegot, em va donar un cop de peu a l’estómac amb totes les seves forces i aleshores va cridar:
—Quan et preguntin per l’ull blau, tros d’ase, els hi expliques.

Comentaris

  • Enhorabona...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-06-2023

    per aquest bon relat i ser finalista en el concurs.

    Salutacions.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Tafaner[Ofensiu]
    Cesca | 20-05-2023 | Valoració: 9

    No es pot ser tan tafaner! hahaha. Molt divertit. Bon final. Bon relat!

    Enhorabona i sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats