Instruccions d'us per "pintar"

Un relat de: Pol Ganyil Subiros

"Un cop tingui el tub a les mans, toqui'l. Presioni'l una mica i noti com la fredor del mal·leable metall es deforma sota la pressió dels seus dits fent que el seu propi cos s'encomani d'una fredor metàl·lica que es contrarestarà amb el color del tub. Fixis que el color que hi ha dins el tub és el groc. El groc cadmi mitjà. Una pintura a l'Oli. Un color càlid que com hem dit contraresta amb la fredor metàl·lica.
Ara amb dos dits pressioni el tap negre i amb una lleugera força faci'l girar, descargoli'l. Agafi el tap amb delicadesa i guardi'l a un lloc segur. Pensi que la pintura es cara i si s'asseca pots perdre-la. Ara acostis al tub, ja destapat, a l'orifici del nas, ensumi'l. Notarà una reconfortant olor. Química i agressiva, però reconfortant. Senti profundament l'olor que sentien els grans pintors, Miquel Àngel, Van Gogh, Toulose-Lautrec, Manet, Géricault... en pintar grans obres. Senti l'olor que ells sentien, ompli's els pulmons sense por de quedar emmetzinat d'aquest agressiu perfum, es més; emmetzini's d'aquesta olor!

Comentaris

  • Ester | 25-06-2006 | Valoració: 10


    Un relat perfecte, guerrer de la llum... potser per això el groc... perquè tens força, continues siguent tu, encara que passi el temps i no et veiem... Sempre hi ets, lluitant contra les tenebres i ensenyant-nos coses amb les quals mai hauriem pensat...
    O sigui, que continua escrivint, continua fentnos veure les petites coses de la vida... les que realment ens alegren el dia, i ens fan somriure. :**

  • Olor del color [Ofensiu]
    angie | 02-04-2006 | Valoració: 9

    No sé si has triat aquest color que representa l'amistat, potser no... Emmetzinar-se de la seva olor és una dolça mort, si més no.
    A mi no m'agrada pintar, sóc negada, però la descripció que en fas del procés d'obertura d'un tub de color és tan ple de sensacions que la meva interpretació ha anat segurament més enllà... com quan mires el quadre d'un d'aquestes mestres que anomenes.

    M'he adonat que no t'he valorat mai, no ho faig normalment, només quan és el primer comentari d'un autor, així que, com no ho vaig fer amb "Simplement fer l'amor", ho faig ara.

    angie

  • Color contra fredor[Ofensiu]
    Aquarela | 27-02-2006

    El color groc, el groc cadmi mitjà és un color càlid ... la fredor metàl·lica es contrarestarà amb el color ... emmetzini's d'aquesta olor del color! Genial!!
    Una pinzellada per a tu, Pol!!!
    Aquarela

l´Autor

Pol Ganyil Subiros

5 Relats

9 Comentaris

11451 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20