Indisposicions filosòfiques

Un relat de: Carl Von Linné

Ignori, si creu que així ho ha de fer, les suburbialitats materials a les que ens ha malacostumat la indignitat del gènere -l'humà- durant les darreries del transcurs del desenvolupament nostre, després de la vida com a post-quadrúpeds. Menystingui, també, obsessions, vicis, angoixes, penúries, i gastroenteritis diverses delegades a la nostra naturalesa com a éssers -o, si s'ho estima més, com a Éssers- per algun atzar juganer -o trampós-. A canvi, si vol, pot contemplar l'univers dispers, el·líptic, i negrós -fins i tot pot veure'l blau-. Pot recordar el degoteig d'esferes d'aigua, caient com pomes madures. Pot tenir la sensació de ser un munt d'àtoms units amb fúria, rodolant dòcilment futur avall. Pot ajeure's davant la peixera, comptar cada gota -o contragota- d'aire planctònic, verdós com metzina de la fina, i creure injustos els rols atorgats. Preguntar-se per decisions zeòtiques, pel dit que dirigeix l'energia, amb mitjons vermells ficats a les mans menudes -molt dignament-. I, amb tot plegat, encara li mancarà preguntar-se a quina hora obre el farmacèutic del costat de casa...

Comentaris

  • Leela | 29-01-2007

    darrera una pregunta sempre n'hi ha moltes més i què hi ha millor que això diria jo, un ens com un altre o si ho vols ontològicament parlant un ésser com un altre, que no parar de preguntar-se per les coses, no per res, no! simplement per adonar-nos - intuitiva o de manera perceptivament clara- que encara ens queda més per preguntar-nos sobre tot.
    Si, efectivament, podem perdre les estones mortes o no existents (aquest tema és massa llarg per tractar-lo ara) observant el que ens envolta, però sempre ens quedarà el dubte, allò que mai podrem saber i que ens mou a preguntar-nos a tots aquells que com tu (i com jo quan em trobo amb forces) no sabem estar-nos quiets.

    M'ha agradat, en la justa mesura ni poc ni molt, perfecte per no indisposar-se!

l´Autor

Foto de perfil de Carl Von Linné

Carl Von Linné

8 Relats

16 Comentaris

7118 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
He buscat entre els meus poemes com podia fer-ho per a parlar de mi... Aquest és el resultat:

"Ja fa massa temps que jo sols sóc jo
i que l'engany no és orfe: la nit i els llençols."

"Llepafils, escrúpol d'esma,
potser si que és cert que sóc...
A redós de massa feina
disculpo els tràfecs del cos."

"Diré a pocs que sóc d'uns quants"

"Et miro i ja no et reconec. Sóc covard.
I no et vull conèixer de nou."

"Sóc senzill, mut, coix, i és llarga l'espera."

"Ara ja ho sé: sóc reu
perdut, cercant la veu."

"Sóc mig i mig de res i tot."

"Jo sóc molts.
Ells estan sols."

"Com la llar sense brases
sóc peix de blat
als auspicis dels mosaics."