Ho puc conèixer tot?

Un relat de: mistika

Benvolguts lectors;
Per a començar la meva dissertació filosòfica he pensat que seria oportú posar la definició de verb conèixer: Saber ,formar-se o tenir una idea més o menys completa d’algú, alguna cosa, lloc, etc.
Però, qui no s’ha fet mai la pregunta de si ho podem arribar a saber tot? O si la ciència és prou àmplia com per a poder explicar-nos tots els misteris de la humanitat? Jo crec que és impossible arribar a saber-ho tot perquè cada X temps apareix una espècie nova d’insecte, es sintetitza un nou material o sorgeix una nova malaltia.... Bé si que és cert que gràcies a la ciència hem fet un gran avanç, però d’aquí a saber-ho TOT....
És que ni que fóssim immortals ho arribaríem a saber i entendre tot ja que les coses del nostre voltant anirien evolucionant.
Si ens hi posem a reflexionar ( cosa que sembla lògica, però que en la nostra societat “brilla por su ausencia”) , opino que tot hi que és veritat que actualment, som coneixedors de molt enigmes que tenien els nostres avantpassats.....coneixem una ínfima part dels fets succeïts des del Big Bang i encara sabem una proporció més petita del que succeirà dintre d’uns anys, segles i mil·lennis; encara que no s’ha de ser adiví per comprendre que si seguim pel mateix camí, de ben segur que no ho podrem conèixer tot, perquè nosaltres, els humans, no hi serem.
A més, sincerament, no creieu que seria molt avorrit saber-ho TOT¿?

Comentaris

  • saber-ho tot?[Ofensiu]
    Capdelin | 27-10-2005 | Valoració: 10

    llavors ja no podríem aprendre cada dia coses noves, no hi hauria novetats, ni fam de saber, experimentar, cercar...
    jo crec que sincerament sabem ben poc i molt del que creiem que sabem és erroni:
    "quan sentim el crit d'un nadó... quin savi sap amb certesa absoluta si és un crit de dolor o de por o de gana o per cridar l'atenció...?"
    una abraçada!

  • me'n oblidava...[Ofensiu]
    MoLi | 03-10-2005

    seguint el que deia... penso com tu, que saber-ho tot no seria interessant. ja que per mi, el valor que li dóno a la vida, és poder aprendre i tenir curiositat per les coses. Perquè sé que no ho sabré mai tot.

  • filosofar[Ofensiu]
    MoLi | 03-10-2005

    Això que en diuen filosofar. És molt personal. Tu has començat per aquí. No està malament! Jo crec que tots ens plantejem unes qüestions en algun moment de la vida. N'hi ha que ho fan més sovint i més profundament i n'hi ha que no tant...
    Penso que -ara que estic estudiant filosofia- que no hi ha pautes ni límits en el tema, i que tot pensament és bo i respectable perquè ho ha pensat una persona i té els seus motius per fer-ho.
    MoLi.