Fira de l'Aixada

Un relat de: Papallona

I la llum va entrar com un raig diví, projectant-se des de Montserrat fins la façana de l'església del Carme, igual que succeí durant l'època medieval. La diferència era evident, els anys havien passat i amb ells la gent havia anat canviant. Les robes, els costums, les creences i els valors de tots els que m'envoltaven exhaust mirant la llum eren molt distants als dels ciutadans manresans del sXIV però les imatges i els sons creaven la mescla perfecta pel record.
Com cada any, la Fira de l'Aixada de Manresa havia aconseguit transportar-me a un passat remot ple de màgia, vida i colors vestint els carrers amb les millors peces d'aquell temps i mostrant alguns dels oficis més bell i antics del món.
Era un miracle diví, el de la Misteriosa llum, fruit d'una disputa entre el Bisbe de Vic d'ençà amb la voluntat de tots els terratinents (manresans) que volien que la Sèquia portés l'aigua fins els seu poble.
Més de 400 col·laboradors participen en la creació de la fira, més de 400 parades que ens mostren oficis com picapedrers, vidriers o espardenyers. Tot complementat amb les millors disfresses dels comerciants, artesans, músics, juglars i bruixes.
Una gran oportunitat per conèixer el que queda de la Manresa medieval i indrets insòlits plens de màgia, d'una màgia que recorda aquell misteri de fa més de 800 anys.

Comentaris

  • ...QUIN REGAL?.....................[Ofensiu]
    jos monts | 02-05-2008 | Valoració: 9

    Com molt bé tu dius la fira de l'aixada, és un esdeveniment que va succeir durant l'època medieval.
    M'agrada que algú faixi recordar la nostre festa.
    Un Manresa i tu?.