Et sents culpable?

Un relat de: Bella_dorment

No existeixen motius coherents per ser culpable. Sentir-se culpable és absurd, és voler lluitar contra el passat. És una paradoxa temporal que perd sentit, va contra lleis naturals. La teva ment se'n penedeix d'un fet que ja has dut a terme, però o fas una cosa o no la fas, després no servirà de res lamentar-te per no haver escollit l'altre opció. Les conseqüències que s'ocasionen a partir dels teus fets no són ni bones ni dolentes, són conseqüències i trencar-se el cap perquè a cops no surten com voldries és totalment inútil.

El penediment és un sentiment nul, no és vàlid. No serveix per res; Però és que és del tot així. Tal i com dic, no té cap utilitat, només serveix per crear remordiments i mals de consciència. Penedir-se no duu a cap fi. Així doncs, confia en tu mateix i no et deixis emportar pel típic "que hauria passat si...". Enyorar el passat és com córrer perseguint el vent, no et sona aquesta frase?

Comentaris

  • instants | 17-06-2008

    és tan simple com canviar obligació per responsabilitat,suposo que de tot s'aprèn, no?

    Bona declaració d'intencions però el remordiment o la culpa són mecanismes d'autoregulació, evidentment els extrems són perjudicials i les conseqüències d'una acció decidida lliurement són necessàries per aprendre de la vida.

    Salut!