Estimat i desafiant full en blanc.

Un relat de: unicorn_gris
Estimat i desafiant full en blanc,

Cada vegada que et veig ets per a mi com un amic i alhora un enemic, en certa manera. Et veig al natural, sense continguts, com un multiplicat per zero, i no aguanto la temptació de pegar-te una bona escriptura, de plasmar-te les meves emocions, les meves vivències, la meva imaginació, la meva passió, la meva dolçura, el meu dramatisme...

El millor antídot contra el full en blanc és sempre no buscar la perfecció sinó la humanitat; és millor plasmar l'espontaneitat que el "no puc fallar". La naturalesa és el que vol ser plasmat, i la naturalesa mai és infalible, mai és perfecta. Literatura és bellesa, si bé mai (o molt rarament com a màxim) és perfecció.

No obstant, com que sense un paper en blanc no en podria sorgir un paper escrit, ets com aquella matèria informe de la qual un creador en va crear una forma. Només sorgeix la bellesa a partir de la matèria primària. La bondat necessita comprendre què és la maldat per a existir.

Per això t'aprecio, estimat full en blanc, perquè ets la meva possibilitat de crear i alhora ets el meu repte.

M'agrades.

Un dels teus afiliats que t'estima,




Marc Corbera, Unicorn Gris.

Comentaris

  • Un grapat de bons consells[Ofensiu]
    llpages | 03-10-2016 | Valoració: 10

    Després de llegir el teu relat, penso que és més un recull de bons consells que no pas de sensacions personals davant d'un full en blanc. Animes a escriure passant per damunt de pors, i això és essencial per començar.
    Segueix-nos engrescant!

  • Bon relat[Ofensiu]
    brins | 01-10-2015 | Valoració: 10


    Comparteixo plenament l'emoció que et provoca la contemplació d'un full en blanc...M'atrauen tots els mots que ja hi endevino, però també m'aclapara el temor que la meva expressió no sigui prou explícita o ordenada..

    Potser sí que el secret d'una bona redacció rau en l'espontaneïtat i en la naturalitat, però, a vegades, resulta bastant difícil oblidar-se de l'estructura, de la coherència, de la variació... és a dir, de la tècnica.

    Felicitas per aquestes magnífiques reflexions; jo també estimo la blancor d'un full en blanc...

    Gràcies pel teu comentari,

    brins

  • Ai, el full en blanc[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 17-09-2015

    que tantes vegades se'n miralla amb el pensament en blanc. Crec que tots ens el mirem com amic desafiant i ens agrada el repte, encara que de vegades costi posar res per escrit.

    Un relat que ens representa força bé a tota la comunitat de relats.

  • Angoixa[Ofensiu]
    Joana Morant | 19-05-2015 | Valoració: 9

    Angoixa és el que sent quan sec davant l'ordinador i obro el document en blanc del word. M'ha agradat molt trobar aquesta carta teva. M'ha resultat reconfortant. Hi plasmes els sentiments contradictoris que m'inunden cada vegada que m'he d'enfrontar al blanc del paper.
    El blanc, puresa i llibertat. Com és possible que em faci sentir tan presonera? Per què? Por del resultat? No ho sé, realment.
    Esper superar-ho algun dia... Mentrestant, ens llegim :)

    Maria Batle

  • Bonica carta...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 16-05-2015

    adreçada al full en blanc. Crec que has definit força bé allò que pensem tots respecte el procés creatiu, respecte al posicionament personal a l'hora de deixar-nos anar i expressar allò que de debò sentim per acabar compartint, o no, amb els demés.
    Molt d'acord amb els adjectius escollits al principi de l'assaig quan afirmes que tot full en blanc és alhora estimat i desafiant. Per a tots aquells que tenim alguna cosa a dir, a inventar, a reflexionar és realment així.
    Salut i literatura!

  • Omplint un espai més[Ofensiu]
    Bonhomia | 03-05-2015 | Valoració: 10

    Merci per comentar-me "El somniador" i per les teves paraules tan afalagadores.

    Aquest relat teu del full en blanc és molt original, i la seva redacció és molt poètica. M'agrada com descrius l'art d'escriure, una llibertat de la qual podem gaudir i de la qual, per a alguns i algunes de nosaltres, és de la més temptadora i alliberadora.

    Encantat de llegir-te.


    Sergi : )

  • Visca full blanc[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 26-04-2015 | Valoració: 10

    Per mi una oportunitat per comunicar...una oportunitat creativa. Visca !

  • Pànic[Ofensiu]
    Jana Cooper | 17-04-2015 | Valoració: 10

    Efectivament el full en blanc poc provocar veritable pànic! Trobo molt estimulant la reflexió que fas sobre la humanitat abans que la perfecció. Bon relat, ben organitzat i entenedor.

    Gràcies pel teu comentari del meu relat. M’ha agradat molt això de”remoure els obstacles” tan de bo ho puguem fer realitat.
    Una abraçada!

  • molt bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 22-03-2015 | Valoració: 10

    M' agrada
    Montse

Valoració mitja: 9.89

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_gris

unicorn_gris

61 Relats

164 Comentaris

36047 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!