Escola de filosofia (1). Sorgeix la idea.

Un relat de: Unicorn Gris

La Isabel Sartorio, com tots els dies que pot, baixa a la biblioteca a llegir, incansable, llibres de filosofia i cultura en general. Hi ha qui la compara, en broma, amb la Lisa Simpson... Entra a la biblioteca, mira atentament les estanteries, agafa un llibre i s'assenta al seu sofà preferit a llegir-lo.

En aquestes que s'apropa el senyor Mario, l'ordenança de la biblioteca, un conegut d'ella, de la qual són bastant amics, i que li respecta molt les seves aficions filosòfiques. Ella somriu quan el veu venir.

- Escola Isabel - diu Mario, - ha aparegut el nou llibre de filosofia que venies demanant fa algun temps, el tens a l'estanteria ja colocat.

- Gràcies Mario, - diu ella; però després el mira atentament: - Em sembla veure't preocupat per alguna cosa.

- No, no sé, una idea que tinc fa temps, sobre tu, res, una tonteria.

- Res, home, res, m'ho pots explicar...

- És que, veuràs... Sempre et veig tant interessada en la biblioteca, en llegir filosofia, i deus ser una dona de cultura i... - observa com ella no l'interromp i continua: - Veuràs, en la biblioteca tenim pensat de fer grups de debat... Ja saps, potser fins seria una manera de captar més gent i de poder donar més activitat a la biblioteca... I tinc pensat de nomenar-te moderadora.

- Jo? Però si... Tu creus que jo tinc aptituds?

- Alguna cosa em diu que sí. Et posaríem a prova uns dies, i si veiem que tens aptituds, podries ser interessant per al grup de debat.

- Seria com una espècie d'"escola de filosofia", no? Com d'estil grec...

- Ho podem anomenar així, si ho desitges... Sí, seria un nom interessant...

- I la participació - diu ella, - serà oberta a tot aquell que vulgui xerrar amb mi?

- Absolutament. No cobrarem quota d'entrada, serà tot gratuït. No cal dir que espero que donguis un debat prou interessant als que vinguin a fer discurs amb tu...

Ella es rasca la barbeta.

- Està bé, Mario. En principi la idea té bona pinta. I quan comencem, doncs?

Aviat es posà fil a l'agulla. Els següents dies van ser de preparatius. El consell de la biblioteca aprovaba la nova idea del Mario. S'obriria el grup de debat dues hores cada divendres a la setmana. La participació era gratuïta i voluntària. Ella havia decidit fabricar uns quants cartells per les parets anunciant el fet.

En el moment de penjar el darrer cartell i tirar carrer avall, ella es va girar i va veure un noi ros i guapo que mirava molt atentament el cartell, com si s'hi interessés molt, i que, després de mirar-se'l molta estona, girava carrer amunt. Seria un nou participant de l'"Escola de filosofia"?

Quan la Isabel se'n torna a la biblioteca, el Mario se li apropa i diu:

- Mira, Isabel, hem pensat que podríem fer algun carnet de soci per a qui es vulgui apuntar al grup de debat. Res, una cosa barateta, que no costi gaires euros. Té, mira la mostra a veure si t'agrada...

- Mmm... - La Isabel mira atentament... - Nom i cognoms, DNI, Número corresponent de soci de la biblioteca, direcció postal, algunes dades més... Bé, però trobo que faltaria un detall.

- Quin?

- Hauríem de preguntar al soci quin és el seu filòsof preferit.

- És una interessant idea. - El Mario fa unes anotacions al carnet de prova. - Ja et trucaré per veure com va la idea, però en principi tot hauria d'estar aprovat.

Però s'aprovà la idea, amb la suggerència de la Isabel inclosa. Aviat seria divendres.

(Continuarà).

--------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.cat

Comentaris

  • D'acord Xisca.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 26-01-2007

    Molt bé xisca.

    No peguis un xisclet ;-) . Quan tingui algun minutet, em llegiré el teu article i veuré on està la confusió.

    Au, molts petons!!!

  • Nyam Nyam![Ofensiu]
    circe_david | 20-01-2007

    Espero impacient la continuació!!! Per cert, el meu és Kant, encara que no l'he llegit, Descartes sí que l'he llegit.

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

160866 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!