ELS EFECTES DE LA QUIMIOTERÀPIA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El dia 9.1.2023 m’aplicaven la primera sessió de quimioteràpia, els efectes de la Eritrodistesia Palmoplantar ( reacció cutània induïda per la quimioteràpia caracteritzada per un eritema dolorós al palmell de les mans i a la planta dels peus acompanyat de formigueig i sensacions d'adormiment, que en casos greus pot interferir en les funcions bàsiques de psicomotricitat). en aquesta ocasió començaven a remetre entre el 3er i el quart dia.

 

Explicava suara l’origen de tot plegat a : https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/lany-del-cancer/

El dia 30.1.2023 m’aplicaven a l’Hospital General de Catalunya, la 2ª sessió de quimioteràpia – en tinc 4 de programades- els efectes de la Eritrodistesia Palmoplantar s’aguditzaven una mica, i apareixen algunes descamacions al cap. Els canvis d’humor provocaven no poques situacions “ tenses”, i em calia excusar-me – es fa costa amunt, entendre que és el medicament i no el malalt, el que “ parla “ - , les noticies “ males noticies” , terratrèmols al Kurdistan, la guerra d’Ucraïna, la “ celebració del dia del Càncer” , i el reconeixement de que només a Catalunya s’han detectat més de 38.000 casos – i la sospita de que moltíssims més no s’han detectat, ni es detectaran des d’un sistema públic de salut que fa anys que està en fallida - ,.., ajuden poc a aixecar l’ànim. La noticia de la pèrdua d’un boníssim amic – a quin comiat o podia assistir a causa del fred intens – m’ensorrava, si això és possible una mica més

El dia 20.2.2023, tinc la tercera sessió de quimioteràpia a l’Hospital General de Catalunya, i vint-i-un dies desprès la quarta.

Si heu passat, o passeu per un procés similar, us recomano compartir/comentar els vostres símptomes. El meu correu és castellardiari@gmail.com

Malgrat tot, el que deixava escrit, tinc l’absoluta confiança de tornar a voltar per Catalunya aquesta primavera, i com he fet des de fa anys, continuar explicant-vos les meravelles d’aquest país petit

Comentaris

  • Força[Ofensiu]
    Atlantis | 12-02-2023

    No he viscut personalment aquests moments, però sí que he tingut persones molt properes que hi han passat. Sé què és dur, però cl passar-ho amb coratge i esperança.

    Volia donar-te força, des d'aquí.

    Perdona, que mai et comenti, malgrat sempre et llegeixo i t'agraeixo tota la informació del teu treball seriós i constant d'estudi que ens comparteixes.

    Ànims i salut!!!

  • Potser...[Ofensiu]
    Prou bé | 09-02-2023

    Per la meva professió i, també, per com sóc no em costa posar-me a la pell dels altres.
    Entenc la necessitat d'explicar quan significa compartir. Jo agraeixo que vulguis compartir la teva experiència. Crec que aquest RC pot servir també, per a qui així ho desitgi, a crear sinergies i complicitats personals, sempre amb el suport de l'escriptura, vehicle magnífic de comunicació.
    El camí és costerut però de segur que faràs el cim i tornaràs a voltar i ens faràs arribar més experiències de conèixer el nostre país estimat.
    Una abraçada, molts ànims i força!
    Amb total cordialitat

  • Cada dia que passa...[Ofensiu]
    llpages | 08-02-2023

    en aquest teu tractament és un dia més que t'apropes a recuperar la vida que t'agrada. Mira-t'ho així, que el temps corre a favor teu. Tens raó, el món que ens envolta presenta un cúmul de fatalitats i això no ajuda a aixecar l'ànim. Aleshores, en aquestes situacions de desànim passatger, el que recomano és llegir qualsevol dels relats etiquetats amb "Humor" d'aquest web que ens agermana. Hi trobaràs vertaderes perles que et reconciliaran amb el món. Ànims, Antonio!

  • Força i confiança[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-02-2023

    Sé que les paraules potser no ajuden massa Antonio, però el seu significat i creure en elles és molt positiu.

    Una forta abraçada i éxit en el teu procés.

    Rosa.

  • Molt casos de la quimioteràpia. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-02-2023

    Hola, bona vesprada Antonio:
    La teua informació sobre els efectes de la quimioteràpia, està molt completa i satisfactòria. Hi ha molta gent que la necessita. Està Espanya i el món massificats de quimioteràpies.

    M'has donat el “dol” per la mort del meu nebot-net, i et done les gràcies.
    No m'has dit res sobre el meu poema Perfil d'abril. No sé per què. Ja em diràs quan puguis. Gràcies.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5443838 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com