El relat del vell mariner.

Un relat de: unicorn_blanc_del_bosc
En Mike, anomenat per alguns el vell mariner, està a popa mirant el mar, mentre el seu company guia la barca. Fa algunes onades de fum mentre xarrupa de la seva pipa. Ha viscut molt en la seva vida i ha tingut experiències de molts colors. La seva ment divaga...

Se’n recorda de quan va néixer, que jugava amb barquets amb alguns altres nens, i que, alguns anys després, va conèixer el primer amor de la seva vida, la Jennifer, amb qui va estar junts diversos mesos, fins que varen trencar la relació. Després es veu a si mateix pescant peixos en alta mar, ja guanyant-se la vida amb la dura jornada de pescador. Passat algun temps, ell mateix es veu en el passat ocultant immigrants clandestins i passant paperines de droga camuflades. Desafortunadament, no li va durar molt de temps l’aventura, perquè alguns temps després el va enganxar la llei i va passar alguns anys a la presó. Té encara mal regust en recordar tot això...

Després de complir uns quants anys durs a la presó, ara gaudeix com pot del seu primer dia de treball junt amb el seu company. El vaixell solca les onades. El seu front està ple de suor. El sol brilla en la llunyania. La costa es pot veure enrere en la seva esquena. El temps passa en la tranquil·litat mentre es pot olorar la brisa marina. Un aire fred li estreny la seva jaqueta...



----------------------------------------------
Sigues benvingut a Lletra Perenne: http://lletra-perenne.fandom.com/ca

Comentaris

  • Interesant [Ofensiu]
    Joan G. Pons | 06-11-2021 | Valoració: 10

    Un relat curiós i molt descriptiu. Molt interessant.
    Agraeixo el teu comentari al meu Relat Alternatives.
    Salutacions. Joan.

  • una història[Ofensiu]
    Atlantis | 15-10-2021

    ben escrita on ens expliques, es pot dir, que gairebé tota una vida. Ben ambientat i amb un bon llenguatge. per a mi però, va molt de pressa. Sembla més aviat un resum del que podria ser una novel·la d'aventures.

    Gràcies per comentar els meus relats. No crec que la història de la calaixera tingui continuació. De fet he escrit la segona part perquè algú m'ho va
    suggerir, canviant de registre de tal com havia escrit el primer relat, on la calaixera es sent abandonada.

  • m'agrada...[Ofensiu]
    Homo insciens | 26-09-2021

    ...m'agrada especialment l'últim paràgraf que evoca una sensació plàcida i opulent...

  • Fidel Català | 26-09-2021

    No tinc costum de tornar a revisar relats ja llegits, però avui m'he equivocat, no recordava haver comentat el teu relat, catxis!
    I he vist que m'esmentaves.
    No m'agrada mantenir correspondència amb els autors dins dels seus relats, però faig una excepció, i és tenint en compte que dels teus últims relats publicats, aquest és el més ben escrit, i amb una intenció literària evident. Que el relat continués era una opció que no vaig plantejar que fos necessària, sols era una visió a primera lectura.

    I per cert, sobre la teva salutació als senyors de relats, que trobo curta, puix per què no saludes a les senyores?, no les tens en compte? Home company!

    Bé, ara sí que no cal que t'autocomentis més per respondre'm, o fes-ho en el fòrum, ja no penso tornar per aquí, i una resposta teva en el teu propi relat seria com una paraula en el buit.

  • Un comentari, Fidel Català.[Ofensiu]

    Hola, Fidel Català. Hola, senyors de Relats en Català (va per tothom).

    Fidel, escolta, això és un exercici literari i, com a tal, considero que és millor no continuar-lo pas. Era per fer un determinat tipus de literatura, ¿saps?

    Igual canvio d'opinió però ho dubto.

    Bé, que ho sàpigues.

    Ens veurem per Relats. Salutacions!!

  • felicitats[Ofensiu]
    Fidel Català | 23-09-2021

    Per un microrelat tan delicat i tan mariner, tinc família a Blanes, amb vells pescadors entre els avantpassats, i trobo que has donat un aire poètic força ben trobat a l'ambientació, i està ben escrit!

    Això de les onades de fum, caramba!

    Ostitú!, jo que venia a criticar-te, i avui no m'has deixat.

    Hi ha coses criticables, com que no sembla que s'acabi aquí, el relat, que sembla que hauria de continuar... però bé, que també pots deixar-lo on l'has matat, mirant l'horitzó, l'imagino.

    Et seguiré llegint... tremola! ;-)

  • marina[Ofensiu]
    Urkc-Eduard | 23-09-2021 | Valoració: 10

    Típic quadre-fàctic mariner,I tòpic.Però hi ha certa musicalitat de fons, certa llum, que apaivaga un tram de vida fosc que s'enfila a la calma

  • marina[Ofensiu]
    Urkc-Eduard | 23-09-2021 | Valoració: 10

    Típic quadre-fàctic mariner,I tòpic.Però hi ha certa musicalitat de fons, certa llum, que apaivaga un tram de vida fosc que s'enfila a la calma

  • Gràcies, xics.[Ofensiu]

    Gràcies pels vostres comentaris, Perla i Magda. Potser és una mena d'egocentrisme, però en tot cas és agradable ser comentat, ¿no creieu?

  • Mariner[Ofensiu]
    Magda Garcia | 21-09-2021

    M'ha agradat molt aquest relat. Amb poques frases fas entrar en un món complex. La duresa de la pesca, del món del tràfic, la presó, i la llibertat reconquerida. Molt interessant! Felicitats i gràcies pels teus comentaris. Cordialment.

  • Aventures [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-09-2021 | Valoració: 10

    Un relat molt complet. Molt entretinguda la història d'aquest vell mariner, que té en la seva esquena la costa i els seus records.
    A reveure.

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_blanc_del_bosc

unicorn_blanc_del_bosc

23 Relats

104 Comentaris

6616 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles). Fora de Relats en Català puc utilitzar altres pseudònims.

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però, aparentment no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

¿Voleu comprar-vos el meu llibre de filosofia "El pacte social"? En cas afirmatiu (en cas negatiu, es respecta l’omissió de decisió) registreu-vos a Bubok, registreu-vos-hi, i aneu a la web següent: https://www.bubok.es/libros/255037/El-Pacte-Social.

Que vagi bé!!!