El regal

Un relat de: Mercé Estrela Tena
La van trobar estesa al llit, tota nua i amb les cames obertes. La calefacció convertia en primavera aquella casa gran i solitària, com un mausoleu. Li farien autòpsia, van dir a la filla. Trenta i pocs anys, alta i prima, un punt altiva i vanitosa. Somiquejava. Res estrany a l’interior de casa, deia l’única descendent de la difunta. Tanmateix, el veïnat havia telefonat, alarmat pels crits que provenien d’aquella casa senyorial. No s’entenia què podia haver generat la cridòria d’aquella dona de vora setanta anys. Semblava dormir plàcidament sobre aquell llençol de cotó antic brodat a mà. Amb la major discreció possible, es van emportar la dama cap al dipòsit de cadàvers. L’endemà, telefonaven a la pubilla perquè es presentés a comissaria.
─ Prengui seient, si us plau. Em de comunicar-li que l’autòpsia revela que la seva mare ha mort d’una aturada cardíaca.
─ Insuficiència cardíaca de fa anys, i s’hi medicava.
─ Segons sembla, la causa ha estat una elevada excitació sexual. Sap si tenia algun amant?
─ Com?! No, no, que jo sàpiga.
─ Lamento haver de parlar-li així, però barallem la hipòtesi que l’instrument que li ha causat aquesta alteració és un xuclador de clítoris que hem trobat davall el llit.
─ Què?!
─ Hem d’entendre que vostè no en sap res...?
─ I tant que no! Pensava que ma mare duia una vida ben anodina...
─ Considerem que ha mort de forma natural. Així doncs, no la destorbem més. Gràcies per haver vingut. L’acompanyem en el sentiment.
La jove va sortir al carrer alleugerida. Hi havia botigues de luxe a prop. Ara que heretaria joies, diners, casa a ciutat, apartament a la mar, camps... Era el moment de celebrar la vida nova que l’esperava. Va comprar la cartera més cara i de millor qualitat que va trobar. En pagar-la, va caure-li damunt el taulell el tiquet de compra d’un sex shop. Maliciosa, va somriure mentre l’estripava. Mama, veus que sí que serveixo per a molt i que faig coses de profit? He trigat molts anys a demostrar-t’ho, però ja veus, tot arriba.

Comentaris

  • Sorprenent [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-03-2021 | Valoració: 10


    Molt bo i molt entretingut i a la vegada amb molta diversitat.
    Té prou qualitat fins arribar a la bona fantasia.
    Salutacions.

  • Divertit[Ofensiu]
    Atlantis | 20-02-2021

    Ai aquestes joguines !!! Relat maliciós i divertit.

  • Gràcies[Ofensiu]
    Mercé Estrela Tena | 17-02-2021

    Cert! De petita em menjava la H en "ha" (haber) i de major, si no hi poso molta atenció, com que la fam ha augmentat, me la menjo en "ha" (haber i haver) i en "hem" (haver).
    Canvio "barallem" per "treballem".
    El final s'hi preveu: la filla és l'únic personatge relacionat amb la difunta. M'importa el compte pendent d'ella amb sa mare que, podríem dir, es resol de manera satisfactòria per ambdues parts.

  • Mira que som mal pensats[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 17-02-2021

    Qui hauria pensat que la filla fos tan dolenta, o potser sols s'ha venjat d'una mare massa controladora, possessiva, ves a saber!

    Amb un bon ritme entre diàlegs i la veu del narrador, ens portes a un final, que l'he vist venir, però sols ho veiem aquells que som mal pensats, com jo.
    Podria ben bé haver estat un accident sense mala intenció.

    Hi ha alguna falta, un "em" que ha d'anar amb H i un "barallem" (és un castellanisme, o més ben dit, traduït del castellà "barajamos" que en català i en argot negroide no vol dir el mateix) que no és correcte, un "especulem" hauria estat més encertat.
    Hi ha alguna cosa més de sintaxi, però banal, et recomano un corrector en xarxa. El languageTools, va molt bé per evitar aquestes petites errades.

    Però el relat té molt bon ritme i ens condueixes molt bé fins al final, sorpresa!

    Benvinguda a relats, i al concurs!


    Ferran

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

  • Benvingut al concurs[Ofensiu]

    Benvolgut relataire.

    Aquest és un missatge genèric a tots els nous relataires que participeu en el concurs.
    Per evitar duplicitats d'autors que no podem controlar, i per evitar possibles reclamacions que puguin presentar altres concursants, ens calen les vostres dades personals per seguir participant, que ens hauries d'enviar al correu que més avall t'indiquem.

    Nom
    DNI
    Adreça postal

    És una formalitat que ens demanen altres participants i que trobem enraonada. És evident que aquestes dades no es comparteixen amb ningú. Si es donés el cas de no rebre-les, podríem excloure el relat del concurs.


    Esperem el teu correu a concursos.arc@gmail.com


    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Mercé Estrela Tena

Mercé Estrela Tena

4 Relats

17 Comentaris

2584 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor