SELECCIÓ NATURAL

Un relat de: Mercé Estrela Tena
Un dia fred d’estiu de l’any 2087, el clan d’ancians multimilionaris dels altíssims poders universals es va reunir d’urgència a la Sala de Decisions.
La població terrícola envellia a passes gegantines i, a cada cop més, la ciutadania en edat fèrtil ho era menys i les ganes de tenir descendència minvava sense aturador.
En una primera acció, calia prendre mesures contundents respecte de la població major de setanta anys i discapacitats, dos grups socials que no aportaven res a la societat. Sense produir cap bé amb valor de mercat, suposaven una despesa econòmica insostenible en pensions, sanitat i atenció personal.
Després d’un debat breu, perquè eren altament eficaços, s’hi va acordar per unanimitat facilitar-los el traspàs tots d’un cop, amb una malaltia ràpida i letal d’aquelles que es consideren “pròpies de l’edat”.
El grup d’investigadors que treballava en súper secret sobre el que l’aristocràcia econòmica els encomanava, per a bé de la humanitat, seria l’encarregat de trobar-hi el desllorigador.
Aquella nit, els savis no van aclucar els ulls. L’endemà van presentar als selectes una proposta, que van acceptar sense cap vot en contra.
S’hi sentien plenament satisfets i van decidir premiar-se amb un dinar d’aquells memorables a càrrec de la ciutadania.
Una setmana després, cada individu dels grups escollits rebia un paquet de bolquers ben atractiu, acompanyat d’un tarja, en reconeixement per tota una vida d’esforç. Hi van haver celebracions familiars i tot, per un detall tan emotiu.
En acabar-ne l’última unitat, els afortunats morien agraïts a causa d’una infecció desconeguda i generalitzada que es qualificà de “pandèmia mundial”.
S’hi va declarar un jorn de dol universal i els parlaments de condol van ser dels que resten gravats a la memòria col·lectiva.
Era arribat el moment de mirar què fer amb els qui encara tenien òvuls i esperma amb possibilitat de reproduir-se. Al món feia falta abundant mà d’obra barata. Ja n’hi havia prou de gandulejar.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Mercé Estrela Tena

Mercé Estrela Tena

4 Relats

17 Comentaris

2569 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor