El motí dels assassins (tema: venjança)

Un relat de: Vicenç Ambrós i Besa

Distingit senyor,

En nom i representació de l'entitat que tinc l'honor de presidir, l'ADOCREVIAM (Associació de Dolents Creats per Vicenç Ambrós), em dirigeixo a vostè per fer-li avinent el nostre particular Memorial de Greuges.

En primer lloc, denunciem que no se'ns permet ésser nosaltres mateixos, atès que vostè cisella la personalitat del criminal en el mateix moment de concebre l'obra. En altres paraules: abans i tot d'iniciar-ne la redacció. Aquest indiscutible abús de poder impossibilita que intervingui l'atzar. En conseqüència, no només estem predestinats a, si m'ho permet, "acabar malament" sinó que, a més, durant tota la trama la resta de personatges -i no diguem ja la víctima- ens guaiten de cua d'ull. Convé recordar-li, senyor Ambrós, que ells, per comèdia que facin, coneixen la identitat de l'assassí des de bon començament. I això m'obliga a preguntar-li per quins setze ous ens endinya el paperot: ¿només perquè un perfecte desconegut o desconeguda -em refereixo a qui estigui llegint la novel·la- pugui esbrinar la identitat del criminal -és a dir, la nostra-? Sàpiga que aquesta humiliació vulnera flagrantment, entre d'altres, l'article primer de la Declaració Universal dels Drets Humans, per més personatges de ficció que siguem!

D'altra banda, i ho destaco especialment, resulta ofensiu i vexatori aquest paternalisme envers nosaltres del qual vostè mestreja i fa tanta gala en els instants posteriors a l'acusació. ¿És que potser ens ha pres, oh déu totpoderós de patètiques creacions pseudoliteràries, per pollosos, malforjats i submisos titelles -amb tots els respectes pels titelles de debò, o el Pinotxo ens envia als tribunals-?

Considerant els ultratges imperdonables referits en línies precedents, hem decidit prendre'ns la justícia pel nostre propi compte: ens venjarem de vostè assassinant-lo reiteradament en malsons que mai no oblidarà. I a veure si és capaç de descobrir, benvolgut senyor Ambrós, qui de nosaltres l'assassina en cadascun d'aquests envitricollats i sagnants malsons.

Amb cordialitat,

L'assassí d'Elena Ormondi
i President honorífic d'ADOCREVIAM

Comentaris

  • He vingut...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 27-12-2007 | Valoració: 10

    a comentar-te aquest, que imperdonablement no havia llegit. M'agrada aquest sentit de l'humor que gastes i que de ben segur comparteixes amb els teus personatges de ficció, malgrat les amenaces. M'ha semblat una idea original per tractar el tema de les venjances. A més una idea divertida, que ja és prou difícil barrejar les dues coses.
    De tan en tan passo per aqui però no veig que hagis penjat rés més des de fa temps. O sigui que t'envio una petició seriosa de que ho facis :-)
    Una abraçada ben gran i que tinguis unes bones festes, Vicenç.

  • Divertidíssim[Ofensiu]
    witch-vic | 17-08-2007 | Valoració: 10

    i enginyós relat! M'ha agradat moltíssim :)

    El Lluçanès, a part de terra de bruixes i bandolers, és també terra de magnífics escriptors!

    Una abraçada!

  • En peu![Ofensiu]
    Unaquimera | 17-01-2007

    Volia dir " l'oferta queda en peu"... i ja ho he dit!

    Fins aviat, si tu vols...
    Uq

  • Amotinats![Ofensiu]
    Unaquimera | 17-01-2007 | Valoració: 10

    Dolents i espavilats! No tan sol són dolents, assassins, homicides, infractors o criminals... segons el delicte que els hi adjudiquis a cadascun, sinó que a més són ben espavilats, aquests personatges teus que acaben de formar una curiosa associació!
    I com s'expressen!! Clar, fort, català, amb fermesa, ironia ( per allò del "cordialment", ho dic ) i decisió... no sembla un escrit improvisat de cap manera, d'aquells que s'escriuen en un rampell, sinó meditat i raonat!
    La veritat, no t'envejo a l'hora de posar-te al llit i tancar els ulls... al meu parer, l'amenaça és fema i seriosa!

    Però mira, per allò de la solidaritat entre autors... si en alguna cosa et puc ajudar, digues-m'ho! En cas desesperat, potser podem contraatacar... o muntar una mani, que està de moda i venen els de la TV a filmar! L'oferta queda en pau: ja saps on sóc... tu xiula i vindré! Visca la solidaritat entre creadors!

    M'has fet riure ( que ja és prou d'agrair) i a més m'ha semblat una bona idea per un relat ben escrit: tant pel contingut com per la forma em deixa molt satisfeta, així que gràcies per aquest regal, Vicenç!

    T'envio una abraçada enriallada i sincera,
    Unaquimera

Valoració mitja: 10