El gronxador

Un relat de: Aina_R

Et gronxes, sents el grinyolar que fan les cadenes amb l'anclatge a l'estructura i t'ho mires. I si es trenca? T'imagines que amb l'impuls l'anclatge cedeixi i caiguis i et moris desnucada?

T'imagines? Que trist, et trobarien a l'endemà, "Una vella morta en un gronxador" ja veig els titulars dels diaris. No, no passarà, hi ha nens que són obesos i els constructors aquests es curen en salut, estic segura que això pot aguantar més de 100kg.

Però es pot saber per què rediandre et planteges aquestes coses? Abans no se t'hauria acudit, només et gronxaves i punt. T'enfilaves decidida i anaves agafant impuls tant com podies, fins a posar gairabé la cadena horitzontal, aconseguint així el recorregut màxim i molta velocitat, i quan ho aconseguies, tenies aquella sensació a l'estómac, aquell vertigen, part culpa de l'alçada i la velocitat, part culpa de la mateixa satisfacció que et produïa. Quina emoció!!!!

Va, anima't prova-ho avui també! Intenta agafar més impuls, balanceja't fort!!! Que genial, com grinyolen les cadenes!!!
A davant hi tens un edifici en obres, però als altres costats hi ha pisos. Et deuen haver sentit els veïns? Creus que algun haurà sortit a la finestra i t'haurà pres per boja?

No hi pensis, Clara! Tu gronxa't, no perdis la concentració, no, no arribaràs a posar la cadena horitzontal, el teu cos ja no és el que era, però potser encara podràs aconseguir tenir el vertigen.

Sí, ànims Clara, gronxa't, ja gairebé és teu, gronxa't mentre encara puguis, mentre el cos encara t'aguanta. Sempre, sense por, gronxa't... sense por, allò que et faci feliç... sense por, teu... tot teu, somriu, tot teu, amunt... Sí!!!!!!!!

Comentaris

  • Molt bonic![Ofensiu]
    llacuna | 04-07-2008 | Valoració: 9

    Ple d'energia, esperança i confiança en la felicitat !
    Molt encertat Aina!

    salut!

  • m'has fet recordar...[Ofensiu]
    Lior | 02-07-2008

    la meva infànica, quan anava als gronxadors amb una amiga meva (que tants anys després segueix sent igual d'amiga).
    Nosaltes sempre ens imaginàvem que anàvem en una nau espacial i que, com més impuls agafessim, més ens acostàvem a la lluna (representada per un fanal que hi havia just davant dels gronxadors...jaja).
    Molt bon relat. Felicitats!

l´Autor

Foto de perfil de Aina_R

Aina_R

28 Relats

77 Comentaris

36327 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Mai he acabat de saber quines coses són importants a destacar en la biografia d'un mateix...
El 2008 es publica Dotze pessics de vida sota el pseudònim d'Aina Roig, és en aquest moment que neix Aina_R i que començo a publicar alguns dels meus textos i poemes a relatsencatala.cat
El 2015 perdo una mica la vergonya i es publica Swing Club, Deixa't endur per la música fent servir el meu nom Anna Masnou. www.resalt.cat/swingclub
El 2021 surt una guia de l'Ansietat al Benestar (en català i castellà) i un conte Adéu, Avi (en català, castellà i anglès)
Vaig néixer en un poblet envoltat de boira, fa ja un bon grapat d'anys
A P-4 (com a tothom, suposo) em van ensenyar com ajuntar les lletres per fer paraules, i les paraules per fer frases, des d'aleshores, escriure es va convertir en una activitat tant natural com respirar.
Encantada de poder publicar aquí i de poder llegir també als autors meravellosos que hi ha.
Una abraçada :)