El final de cercle

Un relat de: LLETUGA

Agafà desmenjadament el nou expedient que li havien deixat sobre l'escriptori.
Sabia del cert que sense les ulleres de cul de got, era impossible que entengués res. Però era un ritual; seguidament, com sempre feia, es col·locà les ulleres tot fent una ganyota a lo Humphrey Bogart, pensant que algú el mirava. Es pensava que els companys el miraven. De fet mai ningú li feia cas, era l'últim pelacanyes del despatx, tot i fer 30 anys que hi treballava.
Només li anaven a parar el casos més fàcils i evidents de resoldre tot i que el seus rictus facials fessin parèixer que eren dignes de Monsieur Hercule Poirot.
L'expedient era senzill; l'avió havia patit una greu averia, al ser arrancat el sistema d'estabilitat, per culpa d'un polissó maldestre.
Com sempre, va rellegir l'expedient 30 vegades amb la mateixa expressió a la cara.
Però aquesta vegada, per primer cop, va canviar sobtadament tot aixecant l'extrem esquerra del llavi superior i la cella esquerra al mateix temps, dibuixant una cara de sorpresa inesperada.
Aquells passatgers.... l'home mort amb cara de ràbia. El gentelman anglès amb una tassa de te amb un núvol de llet, a les mans. L'hostessa amb un trau al cap. El polissó....
Alguna cosa li deia que hi havia quelcom més, que allò no era el que pareixia.
Finalment, a cinc minuts d'acabar l'horari laboral, tancà el cas de la forma més senzilla i evident: El polissó havia romput el sistema d'estabilitat.
Arribà a casa a l'hora esperada; feia poc li havien comunicat que havia d'abandonar el pis que ocupava des de feia 40 anys, la llogatera havia mort i deixava el pis a un net.
Entre caixes, decidí evadir-se dels mals de cap i més concretament, de l'últim expedient.
Obrí aquell llibre antic, que havia descobert amb la mudança, i començà a llegir l'índex:
Desil·lusions, Paral·lel, Tranversal, En diagonal, El final del cercle....

Comentaris

  • Quadratura del cercle[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 08-10-2005

    Espero que mai aconsegueixis la quadratura del cercle i mantinguis la màgia d'aquestes formes curvilinies. I que un altre cercle (concèntric o no) englobi aquest i el faci més gran.

    Gràcies!

l´Autor

Foto de perfil de LLETUGA

LLETUGA

8 Relats

8 Comentaris

11672 Lectures

Valoració de l'autor: 8.67

Biografia:
Sóc empordanés, nascut a Barcelona (1976) i visc a Artà (Mallorca).
Un bon embolic.
Això m'ha ajudat a disfrutar de la magnífica riquesa i diversitat del Català.
Sempre m'ha agradat la ironia i l'absurd d'en Quim Monzó, d'en Calders i tants d'altres.
L'humor i els contes d'aquests autors, sempre m'han fet disfrutar.
Sóc d'aquells que intenten explicar aquella frase lapidant o aquella situació llegida en un relat i que, fora de context, ningú entén. Però jo ric.
Un amic, en Xesco, em va parlar de Relats en Català. Aquí he pogut "publicar", aquelles coses que m'agraden i em fan riure a mi mateix; i si ho puc compartir i li fan gràcia algú més, millor que millor.