El favor del backliner

Un relat de: Virginia Fochs

Plovia quan el soroll de les gotes se li va començar a fer monòton. Plovia quan va començar a sentir com a insoportable aquell terra gris i llis i brillant i embatumat i modern que havien fet instal·lar al menjador aquella mateixa setmana. Plovia quan va sentir que al costat seu algú respirava. I plovia quan va pensar, per primera vegada, que li agradaria que qui tenia al costat deixés de respirar. Va obrir la porta del balcó ràpid i sense mirar per no veure-hi el reflexe. El reflexe de les gotes, d'aquell que respirava i tan de bo no ho fes; el seu. Plovia i es mullava i el respirador sense enterar-se'n. Ella es volia morir i el respirador immutable.

Cinc metres més enllà un trompetista entrava al club de jazz per interpretar el seu últim compacte. Els músics intueixen de lluny els sons i silencis dels que respiren i dels que ploren perquè els altres respiren i voldrien matar-los. El trompetista va aixecar la vista i va veure la Laura repenjada a la barana, immòbil, xopa. Semblava morta.

Un ei Salvador! va trencar el moment d'aquella possible primera mirada. I hagués estat romàntica. Sota la pluja, ella plorant, a punt de morir o de matar el respirador del menjador, ell a punt d'entrar en un local ple de fans, vestit de negre però desendreçat. Hagués estat romàntica aquesta primera mirada. Però un ei Salvador! va trencar la mirada d'aquell possible primer moment i la porta del club de jazz es va tancar darrera seu i en menys d'un minut entrava al camerino, obria una aigua i intentava concentrar-se en les preguntes i elogis i comentaris i llepades de cul i punyalades que anaven i venien. Obria un aigua i mentre no sentia res només veia una noia en un balcó que semblava morta. O voler morir. Com en un rampell va agafar una còpia del seu cd, va avisar al backliner (ei, Salvador!) i li va demanar un favor molt personal si us plau, m'has de fer un favor.

I aleshores ja tenim un backliner d'un trompetista que desapareix d'un club de jazz, travessa un carrer sota la pluja, camina cinc metres, veu una noia immòbil repenjada xopa a la barana d'un balcó i li diu un ei, m'han dit que et porti això. Té.


Comentaris

  • Cargolsalalluna | 25-11-2009

    Que bé Virginia. Sembla més realista, menys abstracte que els que has penjat fins ara. Potser per això em resulta com més traballat. Però aquesta mai és una equació certa. Molt bon relat, senyoreta Fochs!! I si vols fer un pim-pam de comentaris poeticofilogeneticohistrioniconarratius ja tinc la raqueta de bàdminton a punt. Una abraçada!

    Salisalut!!