El banc de l'estació

Un relat de: Puça

Estava asseguda al banc de l'andana. L'estació, una d'aquelles típiques de les pel.lícules i les històries antigues. El banc cruixia, o millor dit la fusta. Estava col.locat sota un porxo que el protegia de la pluja, la neu i altres calamitats meteorològiques. Era un porxo verd, de vidre o plàstic dur, tant li fa. I el rellotge, el de l'estació, antic, descolorit, rovellat pel pas del temps, feia "tic-tac" insistentment.

Era una típica tarda de la seva típica, tòpica i avorrida existència. El cel estava enteranyinat per núvols blau fosc, d'última hora de la tarda, i reflexes d'un sol rojenc tenyint-ho tot de violat. Corria una brisa càlida d'estiu, però se sentia gelada per dins.

De sobte, era com si tingués 10 anys. Com si portés un vestit blanc amb un brodat vermell a les mànigues, bufades, com la faldilla. I unes sabates negres, de ballarina, amb mitjons blancs. Al cap, dues cues, ben altes, com dues banyes. I a la mà una piruleta gran i rodona, de colorins.

Era petita, com una puça a qui tothom pot trepitjar. I buida, buida de tot, de sentiments, de pensaments. Allà asseguda, esperant un tren que mai no arriba, es mirava els altres passatgers. Dempeus, somrient, gairebé burlant-se d'ella. Tots tant feliços agafant els seus trens, camí qui sap d'on.

El seu bitllet no tenia destinació. Es trobava perduda en un mar de no res i se sentia ofegar-se. S'agafava a l'últim alè de l'esperança de tenir-lo. Res tenia sentit, si aquella última esperança moria. Havia trobat el seu tren, però no sabia si podria pujar-hi.

...

La passatgera 314, inquieta però cansada, es va anar adormint asseguda al banc de l'estació. Ningú sap si finalment va aconseguir pujar al tren.



Comentaris

  • Ostres![Ofensiu]
    Sol_ixent | 19-06-2006 | Valoració: 10

    Mira que he clicat al rànquing de "els últims comentats" i he topat amb el teu "raconet"... M'ha sorprès de debò de manera grata llegir-te, està bé això d'anar llegint i descobrir nous autors!
    Per cert: el que més m'agrada d'aquest web és que no tan sols es limita autors del Principat, sinó que també sou molts els de la resta de Països Catalans que hi escriviu! Ho trobo molt positiu!!!

    Petons!

    Sol_ixent

  • estic assegut...[Ofensiu]
    Capdelin | 13-06-2006

    en aquest banc, emocionat i a la vegada impotent... ple de comentaris teus als meus poemes, sense que jo pugui tornar-te'ls, doncs crec que ja te'ls he comentat tots.
    Gràcies per llegir-me. per comentar-me, per animar-me amb les teves paraules d'amiga a seguir escrivint... ptons i una abraçada immensa!!!

  • Comentari de l'autora[Ofensiu]
    Puça | 19-04-2006

    Per algun estrany motiu, enlloc d'un apòstrof, el títol està ple de números i símbols sortits de no sé on, consti que no està fet expressament.

    La Puça

  • vestida de blanc...[Ofensiu]
    Capdelin | 19-04-2006 | Valoració: 10

    amb un brodat vermell a les mànigues bufades com la faldilla, sabates negres de ballarina, mitjons blancs, al cap dues cues ben altes com banyes i a la mà una piruleta grossa i rodona de colorins... aquesta és la PUÇA, la meva amiga, un DINOSAURE que no pujava a cap tren perquè no hi cabia i el seu cor bategava... somiant una mirada i una mà que la protegís de tanta gent malvada. je je...
    ptons, PUÇA meva!!!

l´Autor

Foto de perfil de Puça

Puça

33 Relats

91 Comentaris

38436 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Fa 21 anys que vaig nèixer a la ciutat de Barcelona. Ara en fa ja 4 que estudio química... i cada any, cada moment, cada il.lusió, cada sentiment, els intento reflexar als petits relats que deixo per aquí de tant en tant, quan l'inspiració decideix visitar-me.
Espero que us agradin.

Una abraçada!

Per a més informació... a_bon_ramos@hotmail.com

www.fotolog.com/kukuso