CRISI

Un relat de: JOSEFINA
Un dia més, la nevera era buida. Ni tant sols l'endollaven. Encara que ho haguéssin fet tampoc hauria funcionat perquè els havien tallat el llum. No podien pagar la factura. Feia temps que com a molt tenien una espelma per no anar a les palpentes quan el dia s'enfosquia. La feien durar. Havien aprés a fer canvis en l'horari d'anar a dormir. Hi anaven aviat perquè sota les mantes feia menys fred.L'hivern se'ls feia més llarg i no veien arribada l'hora de gaudir del bon temps.De dia, miraven de passar el màxim de temps en espais calents, com el centre d'atenció primària del barri on hi passaven moltes hores encara que no tinguéssin visita amb la doctora, o anaven a uns grans magatzems, i voltaven per distreure sobretot a les criatures, passejant-les pels passadissos de les joguines.No es veia el final d'aquella mala temporada.D'ençà del tancament de l'empresa,on malauradament hi treballaven ell i ella, la mala sort semblava no abandonar-los. No hi havia manera de trobar feina, i la depresió s'havia instal-lat dins el cos d'aquell home que havia semblat fort com un roure. Ella mirava de tirar endavant la família amb petites feines doméstiques aquí i allà, que no donavem per gaire, però que li permetien portar alguna cosa per menjar i fer gestions a serveis socials per aconseguir ajudes que costava d'aconseguir. La promesa d'un demà millor acompanyava el petó de bona nit que feia als fills. Semblava que ells ja no se la creien, però tampoc es queixaven. Havien descobert massa aviat que no servia de res. Maleïda crisi !!

Comentaris

  • Maleïda crisi...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-09-2019 | Valoració: 10

    Tu ho has dit tot, amb la meleïda crisi, doncs al llegir-ho, m'he quedat boca-oberta, així que les situacions que passen després d'una crisi són catastròfiques i apleguen a no endollar la nevera... i etc. i etc.
    Vaja! sorprenent de principi a la fi.
    Una abraçada...
    Perla de vellut...


  • Una cruel realitat[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 02-02-2019 | Valoració: 9

    Per desgràcia , així és per moltes famílies que fa un temps ençà , ni s'haguessis imaginat que podrien viure aquesta realitat.
    Felicitats!!

    Neus

  • Presa de consciència[Ofensiu]
    kefas | 25-01-2019


    La crisi és a l’economia com el virus a la medicina. Quan no es coneixen o no es volen explicar les causes de una situació adversa inesperada es diu que hi ha crisi.

    Etimològicament crisi vol dir decidir un canvi prenent-ne consciència. En la pràctica econòmica explica que s’han produït uns canvis que han afectat negativament a una part significativa de la població. La crisi no és la causa d’aquests canvis, n’és la conseqüència. Maleir-la és com maleir la grip en comptes de maleir el virus que la causa. Emocionalment, descarrega tensions però no ajuda a prendre precaucions perquè no es torni a produir.

  • Cada casa és un món.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 24-01-2019 | Valoració: 10

    Un relat molt realista i ho dic amb coneixement de causa. Precisament jo fa dues stemanes que estic sense nevera perquè se'm va fer malbé. Ara he de comprar coses que es consumeixin el mateix dia. I així altres coses que no pas puc dur a terme perquè estic pagant uns deutes que en fan anar malament de calés i capficant-me molt: sort en tinc de escriure poesia a aquest bloc! això m'evita deprimir-me...Vós ho agraeixo de tot cor, relataires estimats. El teu relat és un viu retrat del que està passant avui dia en moltes cases i no es fa visible o bé per vergonya o bé perquè a la resta societat no li bé de gust fer-se seves les penes dels altres. Molt bé! Josefina de treure els draps bruts a la llum del dia.

  • Així és[Ofensiu]
    Montseblanc | 23-01-2019

    Molt real i molt ben explicat. És així i segons les estadístiques, després de la crisi, encara n’hi ha més. El rics més rics i els pobres més pobres. Cada vegada les diferències entre uns i altres són més grans i la maquinària aquesta que ens arrossega a tots no s’atura, avança implacable i el que no pot assolir el seu ritme cau pels costats i resta abandonat al costat del camí.

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de JOSEFINA

JOSEFINA

149 Relats

230 Comentaris

125866 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Nascuda a Barcelona l'any 1953
Separada i mare de dos fills
Treballava com a coordinadora de projectes en una ONG.- jubilada actualment
Activista gracienca (m'agrada aquesta etiqueta).