ÀPAT NADALENC

Un relat de: JOSEFINA
L'altre dia en una conversa entre conegudes, va sortir el tema de la preparació dels àpats familiars nadalencs. Una d'elles ens explicava que té la jove vegana i que per deferència ha intentat preparar un menú que li permetés menjar de tot, sense haver de fer-li plat apart. Això no és gens fàcil, perquè la darrera vegada que vàren compartir àpat amb la resta de la família, devant de la pregunta : és menú vegà? i la seva resposta afirmativa, automàticament totes les criatures de la taula van dir : ecs ,a mi no m'agrada. Si hi afegim les intoleràncies d'alguns nets, encara s'embolica més la troca. Tot plegat va portar-nos a un munt de comentaris d'unes i altres, sobre com s'ha complicat dissenyar un menú familiar, d'ençà que sigui per salut o per conviccions el tema del menjar no és vist amb els mateixos ulls per part de tots els comensals.Enrera queda aquella costum de servir escudella i pollastre amb prunes i pinyons davant els aplaudiments de grans i petits. Ara, cal saber si el pollastre serà del gust de tothom, si les postres o les salses tenen un contingut làctic, que no tothom pot prendre sense patir les conseqüències i la cuinera es torna boja.

Comentaris

  • Best parental control app[Ofensiu]
    Zoro159 | 27-05-2019 | Valoració: 6

    Extraordinary to push toward getting to be visiting your weblog afresh, it possesses been a long energy for me. Wonderfully this article i've been sat tight for so long.
    Read about Best parental control app.

  • Bona reflexió...[Ofensiu]
    Romy Ros | 29-12-2018

    Qui cuina per Nadal ho te difícil pensant en els hàbits alimentaris de cadascú . Cada cop és més difícil, pot ser s'hauria de fer una treva per aquelles dates sobretot si vas a casa d'altri. Cada família és un món. Gràcies per fer-me reflexionar! i aprofito a desitjar-te bon any!

  • Bon Nadal! [Ofensiu]
    Loira Durban | 22-12-2018

    I entraves a casa i per Nadal sempre feia olor de rostit, de canelons i d'escudella però, sobretot, hi feia calor perquè estàvem tots junts celebrant el miracle del món. Ara només tenim somnis fets de paper de regal...

    Jo encara somio desperta... Et convido a escapar-te del món amb les meves "Quimeres".

    Bon Nadal!


    Marta Finazzi

l´Autor

Foto de perfil de JOSEFINA

JOSEFINA

149 Relats

230 Comentaris

125430 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Nascuda a Barcelona l'any 1953
Separada i mare de dos fills
Treballava com a coordinadora de projectes en una ONG.- jubilada actualment
Activista gracienca (m'agrada aquesta etiqueta).