Avui regna la calma

Un relat de: ROSASP

M'estic acostumant a viure amb jo mateixa, fins i tot gaudeixo de la meva companyia força estones.
El tacte dels meus sentiments es transforma en pètals de roses. N'acarono el vellut amb l'alè dels llavis entreoberts, amb el frec sensible de la punta dels dits. Els identifico com a dolços i suaus, ressegueixo mentalment els plecs dels somnis adormits en el cos de cada fulla.
Respiro profundament i la bufada del ventijol càlid s'escampa per cada mil·límetre de pell, em porta olors d'espígol, farigola i camamilla.
Començo el viatge cap a dins meu, un trajecte on no sé mai que hi trobaré. Ja no tinc por de trepitjar un camp erm, perquè en qualsevol indret perdut, tal dia com avui, sé que m'hi espera l'essència d'un raig de llum.
El pas de tantes emocions han remogut els substrats del sòl.
Les llavors escampades treuen brots petits, sensacions i pensaments belluguegen entre les tiges mig pansides.
M'assec al terra i me'n adono que vaig descalça, amb la planta dels peus acarono les petites herbes i es barregen les escalfors dels nostres cossos. Em sento unida a aquest batec tebi i silenciós.
No busco res concret, només resto tranquil·la amb els ulls tancats i un lleuger somriure que m'enlluerna les galtes dels colors de la posta de sol.
Me'n adono de que em veig bonica per dins quan estic tan serena, l'escenari no és cap meravella, però els colors de la calma m'afavoreixen.
Només és el principi del projecte d'un petit jardí, no tinc intencions concretes de fer-lo fantàstic, només un lloc especial amarat per cada instant de vida.
Ara mateix, no em sento cremada pels anys, les rancúnies semblen adormides, les pors i els dubtes has marxat temporalment de vacances.
No sé quan temps m'he perdut en l'esplanada dels camps solcats per l'arada de la recerca, no m'he endut el rellotge i això sembla impossible de creure.
Deu ser que no estava gaire acostumada a viatjar improvisadament, sempre he planejat les rutes i he necessitat massa equipatge.
De fet no hi ha illes paradisíaques, ni platges de sorra blanca, ni muntanyes plenes de pins, encara...
Però potser estiguin arrecerades dels mals oratges en indrets inexplorats, tinc molts quilòmetres de terres per recórrer.
Avui tot estava silenciós i tranquil, els batecs del meu cor sonaven a melodia de fulles dansant al vent, a la suau ondulació de les ones de la mar, a remors adormides.
Realment costa comprendre que tot el que hi ha fora, també pot viure en el nostre interior.
Que tenim l'extracte de tots els elements, la mínima expressió de la grandesa de totes les coses.
Retorno embolcallada d'una abraçada suau i el meu cos s'ha impregnat de les flors salvatgines, aquelles que han nascut fortes i lleugeres entre les sequeres i les pluges.
Les poncelles del meu jardí comencen a obrir-se, pessigollegen amb els seus diminuts pètals la pell del meu cor i s'escampa el seu murmuri d'ales de papallona pels somnis amagats més enllà de la mirada.
Sé que hi hauran molts dies àrids i ventosos, que no tinc rec a goteig ni aspersors d'aigua per assegurar el verd intens i ufanós en temps de sequeres.
Però tornaré cada cop més sovint, amb la meva petita regadora plena d'esperances, per donar de beure a la bellesa del que ja comença a ser un minúscul i perfumat niu d'il·lusions.
El meu jardí m'obre les portes i jo l'acarono com si fos el petit nadó.
Començo a imaginar-lo com mai m'havia atrevit a fer-ho...






Comentaris

  • La calma...[Ofensiu]
    Llibre | 05-08-2005

    Doncs atreveix-te... atreveix-te a imaginar-lo perquè el camí que has fet fins arribar aquí, fins arribar a aquest moment de calma que et permet albirar el jo interior, el jo poètic, i alhora percebre'n, també, la realitat del voltant... Aquest camí que has fet és dens i gràcil, dur i agradable... És vida. I ara cal ser agosarada i imaginar-se, com bé dius, que El meu jardí m'obre les portes i jo l'acarono com si fos el petit nadó.

    Una reflexió poètica acompanyada d'un melodiós caminar per cada plec de la memòria i del sentiment. M'ho he passat bé llegint-te, assaborint les teves paraules.

    Una abraçada,

    LLIBRE

    PS.- Et sona el nom de Rosa Lentini?

  • Que regni sempre.[Ofensiu]
    Jofre | 28-07-2005 | Valoració: 10

    Rosa,

    Un relat bellíssim que, a més a més, ens ofrena, com sempre en tu és habitud, amb reflexions lúcides i sensatíssimes.

    Realment costa comprendre que tot el que hi ha fora, també pot viure en el nostre interior.
    Que tenim l'extracte de tots els elements, la mínima expressió de la grandesa de totes les coses.


    (De fet, Rosa, tot el relat és un bellíssim retrat del teu paisatge interior i exterior).

    Les teves OBRES se superen unes a les altres i això és extraordinari.

    Gràcies per escriure'ns i permetre'ns llegir-te.

    Una abraçada.

    PS. Rosa, tot el que comento ho dic amb la mà al cor, de debò no hi cerquis mai dobles lectures... en els comentaris, és clar.

  • perquè...[Ofensiu]
    Capdelin | 14-07-2005 | Valoració: 10

    les palmeres, les roses, les branques i les fulles, les olors i floracions, les primaveres, els pins negres i aquells que els hi cauen els cabells de cabellera caduca... tot, tot... es pot tenir a prop, dins teu... com un jardí particular, secret...
    no cal viatjar molt, ni explorar-ho tot, de vegades la soledat es troba en la selva quan no hi ha res per mirar, ni per conrear... i en el teu desert poden esclatar roses belles...
    una introversió fantàstica a l'interior de la persona...
    admiro el teu equilibri, sensibilitat i tranquil·litat que transpira serenor i ganes de viure...
    una abraçada!

  • el nostre interior en calma[Ofensiu]
    aigua de mar | 24-06-2005 | Valoració: 10

    és el millor dels destins on podem anar. I tan aprop que el tenim i tan poc com el visitem! Ni tan sols en som conscients de tot el que s'hi amaga! Tu, que sí ho has estat, ens has donat la joia del teu relat, perquè sapiguem tot el que ens perdem si no fem aquest viatge!
    Felicitats!

  • El teu jardí...[Ofensiu]
    BARBABLAVA | 24-06-2005 | Valoració: 10

    és el millor destí per anar-hi constantment de vacances. Saber que tens un espai ple d'aromes que matisen les diferents olors de la calma...
    Poder viatjar amb la ment, sense moure't del lloc, pels paratges més intensos de la serenor és un luxe. No hi renunciïs mai.
    Hi ha gent que pot volar sense avions. Des del primer cop que et vaig llegir ja sabia que tu també tenies aquest do.
    Encara que per entrar al reialme de la calma, com mol bé dius, no tots els moments són vàlids. De vegades, cal respirar fondo i sentir-se per poder-hi accedir.

    M'ha agradat molt la forma i el fons, doncs expliques bellament l'existència d'un territori que tots tenim a l'interior i que hauríem de visitar tot sovint.

    Per mi també és un plaer llegir-te!
    Felicitats i una abraçada!

  • De nou, una altra meravella[Ofensiu]
    brideshead | 23-06-2005

    Cada vegada que "passo" per aquí em trobo una joieta més, una joieta encisadora. No consideris aquestes paraules com un comentari, Rosa, perquè no ho són. Vull fer-lo com te'l mereixes, però ara mateix he pensat "vaig a saludar la Rosa, que fa temps que no la visito", i és clar com no podia ser d'altra manera, m'he trobat una nova preciositat. Deixa'm que et feliciti, pels teus escrits, magnífics (ja t'ho vaig dir, que no sabia si arribaria el dia que podria dir-te quin dels teus poemes m'haurà agradat més) i per tota la bellesa i sensibilitat que desplegues per Relats. Últimament, cada cop que faig "click" en un poema, m'hi trobo el segell "ROSASP", segell i senyal que m'indiquen que cal que em quedi a llegir-lo, que val la pena.

    Una abraçada molt i molt gran Rosa! Fins la propera!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de ROSASP

ROSASP

312 Relats

1612 Comentaris

643971 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Hola! Sóc la Rosa Saureu, una lleidatana somiadora de mena i una mica surrealista. Convertir allò que caço al vol en paraules és el més semblant a tenir ales. En el meu cas, escriure no és només una afició o una necessitat sinó una forma de sentir i veure la vida. Utilitzo la poesia, els contes i els relats curts per intentar expressar les petites i grans coses que omplen i buiden els dies.
Vaig tenir la sort de ser escollida per a la plaquette "Singulars d'un Plural" a la ciutat de Girona, en què poetes inèdits vam compartir espai amb autors de renom. Formo part del llibre de relatsencatalà.com versió 2.0 i del primer llibre de poemes. També he guanyat el segon premi de poesia Seu Vella de Lleida-2008. Aquesta empenta, junt als vostres comentaris i continu suport, han estat un gran estímul per continuar endavant.
El meu repte personal és aprendre constantment a viure. M'agrada la música, l'art en general, somriure molt i estimar tant com pugui. Estic enamorada de la meva llengua i sé que el nostre vincle és cada cop més fort i ferm.
Respecte a vosaltres, sento que ens uneix un fil comú que m'agradaria sentir sempre proper.
Per si necessiteu quelcom, el meu correu és: rosasaureu@telefonica.net
Gràcies per tot!

Si voleu, també podeu visitar el meu bloc de videopoesia


R en Cadena

El Vicenç Ambrós i Besa em va passar la cadena i jo l'he passat al Capdelin i a la gypsy

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")