Autoretrat

Un relat de: Tiamat

Des del punt més alt del meu rostre fins al més baix, hi ha 17'1 cm, mentre que de l'orella dreta a l'esquerra n'hi ha aproximadament 11. Dic aproximadament perquè l'element nas, tot i que és de tamany reduït, en dificulta la mesura. El conjunt del rostre, sense cap malformació que es faci notar -tot i que sens dubte, hi ha alguna discontinuïtat-, es pot considerar simètric.
El front, és un semicercle de 5'2 cm de radi, amb protuberàncies diminutes, típiques de l'edat adolescent, que li donen un xic de relleu. La més significativa en data actual, té una altura de dècimes de mil·limetre. Sota el front, s'hi observen dues línies fosques que s'aproximen a dos triangles isòsceles de base una mica arrodonida i amb una mitjana de 4'6 cm de llargada. La població de susdites línies, també anomenades celles, és comparable a una ciutat del tamany de Girona: no massa poblades. Entre elles, estan separades per 2'4 cm. Dessota aquesta separació, i en direcció sud, s'hi extén el nas, el tamany del qual augmenta de manera proporcional (encara que no de manera elevada) durant 4'5 cm, i a partir d'aquí descriu una corba còncava que s'ajunta de nou al pla de la cara a 3'8 cm de la separació de les celles. Sota aquestes, hi trobem els ulls (un a baix de cada cella) emmarcats per pestanyes de mida estàndar -les poques ganes de l'aquí retratada a arrencar-se'n una, i la manca de paciència per esperar-ne la caiguda, fa que la mesura mitjana de les pestanyes superiors i inferiors no sigui donada-. L'iris de l'ull és d'un matís G90M70C60, d'aproximadament 9 cm de diàmetre -la impossiblitat de trobar el tamany exacte és evident-. El conjunt de l'ull és de 3'5 cm de distància màxima, i d'1'8 cm des del punt més elevat fins al més baix. Des dels extrems exteriors, i trassant una línia recta cap enrera, ens trobem les orelles, d'una dimensió insignificant, a les quals no els dedicaré més línea que aquesta. Sota el nas, que acaba amb dues obertures d'inquietant observació, s'hi forma un canal no apte per grans embassaments d'aigua, però si suficientment destacat com perquè la seva inexistència sigui un tret destacable de la meva fesomia. És a dir, que no és massa profund. Sota aquest canalet, hi ha la boca, que dista de 4'6 cm entre un i altre extrem quan no somriu. El llavi superior té forma de cor desadherit per la part de baix; l'inferior sobresurt uns 1'3 cm. El to vermellós d'ambdós sol ser-hi sempre present, encara que després de les hores de son acostuma a aclarir-se. La barbeta, plana, està a 3'5 cm de la boca, i a l'igual que el front, petits elements poc apreciats impedeixen la total finor. El que fa que la meva cara no tingui forma de T, (ull-nas-boca) és el que és denominat com a galtes, sense masses irregularitats i poc carnoses.
El conjunt d'elements aquí descrits és el que dóna lloc al meu rostre, que només m'atreveixo a mesurar amb regle, per por a ser massa subjectiva i ser víctima d'alguns "exagerada" o "creguda" per part dels que m'envolten.

Comentaris

  • Petit incís!!!!![Ofensiu]
    AnNna | 03-10-2004

    El relat en si està molt bé... però, només una petita cosa que m'ha sobtat. Ha hagut de ser una equivocació, em sembla... Dius que l'iris té 9 cm de diàmetre... No voldries pas dir mil.limetres?? És el que jo penso eeeh! És que... em surt una mica desproporcionat... jeje!!!
    Vinga, salut i alegria!!!
    Adéu, Tiamat-Laura!!!

  • lletres i números[Ofensiu]
    neret | 18-09-2004 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt aquest relat, segur que en tens de millors, però aquest m'agrada especialment. Crec que demostra com amb intel.ligència i creativitat es pot convertir una cosa tan aborrida com una descripció objectiva de les mesures d'una cara en un conte molt divertit i original. La barreja de tecnicismes i ironia està molt aconseguida, enhorabona!

  • Genial[Ofensiu]
    Vicenç Bacardit i Garcia | 08-07-2004 | Valoració: 9

    És molt divertit llegir una descripció tan objectiva com aquesta, tot i que la veritat no m'acabo de fer una idea de com ets.
    Però és igual, he rigut molt amb els tecnicismes i les mesures -els edificis et deuen sortir mil·limetrats, oi?

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681291 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.