Atrapats

Un relat de: Esther Llombart Ramis
Un innocent era condemnat i un lladre era indultat. Esquinçat per una corona d’espines, per unes fuetades solcades a l’esquena i per unes extremitats clavades a una creu, insultat i vexat, el pensament de l’inculpat era per als pobres ignorants que encara no sabien que el mal que llençaven tenia forma de bumerang i que tard o d’hora retornaria i els donaria de ple. Ai el karma, que la gent teixeix alegrement, com una xarxa invisible on acaben quedant atrapats, vida rere vida, fins que expien els pecats. La mort el mirava de fit a fit i mentre ell esperava que s’apropés una mica més i que l’abracés definitivament, deia aquestes paraules: «Pare, perdona’ls perquè no saben el que fan».

L’imperi acabà caient.

Dos mil anys més tard, avui un altre innocent és condemnat —si només fos un— i un altre lladre és indultat —si només fos un—. Un altre cop insults i vexacions, càstigs i privacions. La fe manté fort a l’inculpat. No el despista ni l’odi ni la rancúnia. El seu patiment l’acosta a aquell que és el seu guia.

Avui hi ha un altre imperi en caiguda lliure.

Comentaris

 • Enhorabona![Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos


  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

  on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • Som al mateix lloc[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 20-03-2018 | Valoració: 10

  Doncs si, tens tota la raó. Passen dos mil anys i continuem amb les injustícies de la justícia. Sort que, tant llavors com ara, hi ha persones amb fe que conviuen millor amb aquesta injustícia. quan caurà? espero veure-ho. Una forta abraçada.

  Aleix