alba

Un relat de: edgar naúj

De vegades, quan les circumstàncies m'obliguen a aixecar-me abans de que surti el sol, o quan torno a casa tot just acabats de posar els carrers, faig les passes més petites per tal d'assaborir el perfum de l'alba.
Camino per la vora del riu, en direcció a l'est, i observo com el cel va mostrant la seva gamma de colors.
Contemplo com el negre de la nit es converteix en aquell blau fosc tant lluminós. Com aquest és enlluernat en obrir els ulls el sol i comença el canvi de tonalitat de l'infinit.
És meravellós gaudir del joc que aconsegueixen els núvols, el sol i els últims estels tranuitadors. Una festa de tons freds i càlids, tots junts acomiadant-se, els blaus tancant els ulls, els grocs obrint-los.
Quant m'agrada escoltar el silenci de l'alba, el xiuxiueig de les fulles dels arbres, la remor del riu.
La pau acompanya el naixement de cada dia, i em resulta meravellós respirar i compartir el mateix aire que ell.
Quan m'agradaria que m'acompanyessis. T'agafaria de la ma i caminaríem junts. Tant poc a poc com les teves cametes t'ho permetessin. Sense pressa. Arribaríem a la punta del camí i t'agafaria en braços per que descansessis, per sentir el teu cor a prop del meu, per mirar-te als ulls i dir-te " t'estimo".

Comentaris

  • renéixer...[Ofensiu]
    ROSASP | 07-04-2005 | Valoració: 9

    Els colors i les imatges que descrius, s'endinsen suaument cor endins...
    Crec que la llum de l'alba en el seu propi renéixer constant, ens fa sentir un glop de la seva vida.
    La màgia que has captat ha fet un relat amarat de poesia, de sensacions i tendresa...

    PD- Moltes gràcies pels teus comentaris, m'ha emocionat especialment el que m'has fet a "Cada dia un relat...". La veritat és que està inspirat en dos històries reals, la del accidents de moto i la meva fe cega en l'ajut de les paraules que neixen des de dins del cor i que arriben justament quan més es necessiten.

    Una abraçada i fins aviat!

  • L'alba és vida![Ofensiu]
    Maragda | 02-04-2005

    Em dius que la mort és el més real que coneixem. Sí, i jo la tinc ben present des que tinc ús de raó, em sembla. I curiosament la relaciono amb l'horabaixa, amb l'aparició de la nit. Quan el dia s'apaga arriba l'ombra de la mort. I quan el senyor de la son s'apodera de nosaltres també morim una mica.
    De petita m'envaïa el terror en adormir-me, tenia tanta por de no tornar-me a desvetllar!
    En canvi, l'albada, el renéixer del dia, és i ha estat sempre, per a mi, com una promesa de felicitat. La llum és la vida. Per això entenc molt bé les teves paraules, el goig que expresses quan fas lloança de l'alba...