Acudit filosòfic i polític: "Si un pollastre creua la carretera...".

Un relat de: Unicorn Gris

Font d'informació: Email d'Internet.

Acudit ¿¿filosòfic?? molt popular a Internet, d'origen desconegut per a mi; jo només l'he traduit del castellà al català per Internostrum, i m'he posat a mi mateix com a protagonista extra en l'últim pàrraf.

Tal i com diu la filosofia, aquí tenim una situació, com es reacciona?

-----------------------------------------------------

EL CAS: Un pollastre a la vora d'una carretera. La creua.
PREGUNTA: per quina raó el pollastre ha creuat la carretera?

RENÉ DESCARTIS Per a anar a l'altre costat.
PLATÓ Pel seu bé. A l'altre costat de la carretera es troba la veritat.
ARISTÒTIL Està en la naturalesa del pollastre el creuar les carreteres.
KARL MARX Era històricament inevitable.
CAPITAN JAMES T. KIRK Per a arribar on cap altre pollastre havia arribat abans.
HIPÓCRATES Ha creuat la carretera per culpa d'un excés de secrecions en el pàncrees.
MARTIN LUTHER KING JR He tingut un somni on tots els pollastres eren lliures de creuar una carretera sense haver de justificar els seus actes.
MOISÉS I Déu va descendir del paradís i Li va dir al pollastre: "creua la carretera". I el pollastre va creuar i Ell va veure que això era bé.
RICHARD M.NIXON El pollastre no va creuar la carretera, repeteixo, el pollastre no va creuar mai la carretera
NICOLÁS MAQUIAVELO L'important és que el pollastre va creuar la carretera. A qui importa el perquè? Solament la fi de travessar la carretera ja justifica qualsevol motiu que hagués tingut.
SIGMUND FREUD El fet que et preocupi perquè el pollastre va creuar la carretera ja revela el teu fort sentiment d'inseguretat sexual latent
BILL GATES Precisament acabem d'acabar el nou programa "OfficePollo2003" que a més de creuar les carreteres, serà capaç d'incubar ous, arxivar els documents importants , etc...
BUDA Preguntar-se tal cosa (perquè el pollastre va creuar la carretera) és renegar de la teva pròpia naturalesa de pollastre
GALILEU I no obstant això, creua.
FEDERICO TRILL I ANA PALACIO Pot ser que creués o pot ser que no creués.
ACEBES I ZAPLANA El pollastre va creuar la carretera per a reunir-se amb els d'ETA.
JOSEMARI AZNAR Miri vostè, el pollastre anava en missió humanitària.
MARIANO RAJOY El pollastre va creuar la carretera manipulat pel pSOE, per a anar a manifestar-se enfront del PP.
JESUS CARDENAL Cal processar a tots els pollastres que van creuar la carretera aquest dia, doncs era il·legal.
L'ESGLÉSIA DE LA CIENCIOLOGIA La raó està en vosaltres, però no la coneixeu encara. Mitjançant un mòdic pagament de 1.500 $, més el lloguer d'un detector de mentides, li farem una anàlisi psicològica que ens permetrà descobrir la raó.
BILL CLINTON Juro sobre la constitució que no ha passat gens entre el pollastre i jo.
EINSTEIN El fet que sigui el pollastre el qual creui la carretera o que sigui la carretera la qual es mou sota el pollastre, depèn. És relatiu al referencial.
BUDISME ZEN El pollastre pot creuar la carretera en va, solament el Mestre coneix el soroll de la seva ombra darrere de la paret
STALIN Cal afusellar al pollastre immediatament, i també als testimonis de l'escena i a 10 persones més escollides a l'atzar per no haver impedit aquest acte subversiu.

GEORGE W. BUSH El fet que el pollastre hagi creuat la carretera a pesar de les resolucions de l'ONU representa un greu atac a la democràcia, la justícia i la llibertat. Això prova sens dubte que havíem d'haver bombardejat aquesta carretera fa temps. Amb l'objectiu de garantir la pau en aquesta regió, i per a evitar que els valors que defensem siguin altra vegada atacats per aquest tipus de terrorisme, el govern dels Estats Units d'Amèrica ha decidit enviar 17 portaavions, 46 destructors i 154 fragates, amb el suport des de terra de 243.000 soldats d'infanteria i per l'aire de 846 bombarders, que tindran per missió, en nom de la llibertat i de la democràcia, l'eliminar tot apunto de vida en els galliners a 5.000 Km. a la rodona, i després, assegurar-se amb uns tirs de míssils molt precisos que tot el que sembli des de lluny o de prop un galliner sigui reduït a un munt de cendres i no pugui mai més desafiar a la nostra acció amb la seva arrogància. Hem decidit també que després, aquest país serà generosament dirigit pel nostre govern, que reconstruirà galliners segons les normes vigents de seguretat, posant a la seva enfront d'un gall triat democràticament per l'ambaixador dels USA. Per a finançar totes aquestes reconstruccions, ens conformarem amb el control absolut de tota la producció de cereals de la regió durant 30 anys, sabent que els habitants locals es beneficiessin d'una tarifa preferent sobre una part de la producció, en canvi de la seva total cooperació. En aquest nou país de justícia, pau i llibertat, podem assegurar-los que mai més un pollastre intentarà creuar una carretera, per la simple raó que no haurà més carreteres i que els pollastres no tindran potes. Que Déu beneeixi a Amèrica.

-------------------------------------

Invenció meva:

CROM EL NÒRDIC. El cas del pollastre és molt interessant. Ho va fer per la seva naturalesa, per convenció, per augmentar-se l'ego, per una creença mística? Seria cosa científica de l'alimentació? Podrien els meus consells filosòfics analitzar el pollastre? Això s'ha d'investigar i analitzar. Cal estudiar la història de filosofia del pollastre, els seus avantpassats, el seu pensament històric. Cal contrastar passat amb present. Cal veure quin és l'ésser del pollastre, veure les seves opinions, reflexionar sobre el tema, preguntar-se si el pollastre creu en l'existència de déu i de la matèria. Més filosofia, vinga! Vaig a obrir immediatament una web sobre el tema: "El pensament del pollastre. Demostrat: l'ou va ser abans que la gallina, segons proves metafísiques". Ja he entregat l'article a la web tal en llengua catalana. Ui! M'he passat fotent aquest article, massa propaganda, espero que no em linxin...

----------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.com

Comentaris

  • Aquest no el coneixia...[Ofensiu]
    copernic | 27-12-2007

    però m'ha fet molt de riure i això per començar el dia sempre va bé.
    Bones festes, maco!

  • Molt bo[Ofensiu]
    sol de mitja nit | 27-12-2007 | Valoració: 8

    Jo hi afegiria un (potser no el coneixeu, però és interesant):

    Frederik J. Turner: El pollastre va creuar la carretera perquè era un boig, algú que no s'avenia amb les regles establertes pels altres pollastres, i va marxar a l'última frontera coneguda per a qualsevol pollastre, la carretera.

  • Endavant, que no decaigui![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 30-01-2006

    Gràcies, rnbonet, intentaré seguir mereixent, en el que pugui, la teva confiança i valoració.

  • M'he divertit....[Ofensiu]
    rnbonet | 29-01-2006 | Valoració: 9

    ... més que una hiena ensinistrant un domador de feres.
    I ara, me'n vaig a fer-te cas, i sisitar LA STOA.
    Salut i força on calga!

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

160871 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!