Tot allò que aconseguia omplir-la

Un relat de: Aigua pura

"I poc a poc va deixar la vida en aquelles quatre parets que l'havien escoltat plorar, cridar, riure, murmurar i roncar, i en aquell moment va percebre l'olor del record en cada tros d'ella. Va retirar amb calma les fulles de periòdic, les fotos, els dubtes i els errors, el seu creixement prematur, les seves antigues cançons. No obstant, van quedar les marques de tot allò dibuixades amb pols, com si fossin cicatrius del temps, i les va sentir en la pell; va sentir el tremolor en les dents d'aquella primera vegada, i els murmuris; i la desesperació constant de no trobar mai el que buscava fins que va prendre la decisió d'organitzar-se, perquè va arribar un moment en el qual havia tantes coses que va començar a penjar-les del sostre.

Aleshores va ser quan va recordar la promesa que li va fer temps enrere als seus pares. Amb 18 anys s'aniria a viure pel seu compte. Aquest dia lo va recordar amb afecte, perquè era una proposta llunyana, que sonava com si mai l'hagués dit de debò, a pesar que, sincerament, sí ho estava fent. I més que mai va tenir consciència, per uns moments, del temps i de com canvien les coses. I llavors va recordar el tòpic llatí ?tempus fugit?. I amb la lleugeresa d'aquest temps, va descobrir que després de tot, ella sí es coneixia; només fallava saber expressar-lo millor. Va recordar aquella frase:

-Tu tens llum pròpia. El que passa és que no tota la gent sap veure'l, però això no significa que no estigui.

I des de feia massa temps, va ser capaç d'escriure per a sí tot allò que aconseguia omplir-la. "

Comentaris

  • M'ha agradat.[Ofensiu]
    jos monts | 31-03-2009 | Valoració: 9

    Endavant , et seguiré lleguin.
    Josep

  • Una reflexió...[Ofensiu]
    onatge | 28-03-2009 | Valoració: 10

    Profunda, personal i intransferible. Un mirar cap endins..., que no sempre és fàcil.
    Et felicito pel teu català. Tens el bon acer i tremp de Toledo.


    Salut.
    onatge

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Aigua pura

Aigua pura

9 Relats

13 Comentaris

9219 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Per començar m'agradaria dir que no sóc de Catalunya. Sóc una noia de Toledo de 18 anys que va aprendre català fa un any o així per ELL, que és d'allà.

Amb tot això vull dir que he posat molt empeny en el català, a més que m'agrada moltíssim, i m'agradaria que si tinc alguna expressió malament o alguna cosa, que no es tingui en compte. Per un altre lloc, vull que se'm diguin els errors que he pogut cometre, per a poder rectificar.
El català es tracta d'una llengua que ha de fomentar-se i si puc contribuir a això de bona manera, ho faré.

Be, moltes gràcies, de debò i espero que us agradin els meus escrits ^^