Catalunya, la meva llar

Un relat de: Aigua pura

Catalunya, bonica i jovial al mateix cop. Catalunya, amb els seus carrers plens de gent, amunt i avall, i les seves cançons escoltades per tot arreu. Catalunya, lloc de llibertins i romàntics. Catalunya, amb l'olor de la platja, amb la seva reconeguda Barcelona, tan distingida per tota la gent. On ets capaç de fomentar el teu intel·lecte i tota la teva expressivitat. On veus moltes persones dibuixant, cantant...i si segueixes per les Rambles, veuràs tot un carrer ple que termina al mar. Al fons es distingeix l'estàtua de Colon, i el port marítim, tota una explanada que convida a passejar. Si agafes una golondrina, pots veure aquest meravellós lloc des de una altra perspectiva, més innocent i dolça. Aprens a veure amb uns altres ulls la teva casa, tan estimada i respectada. Observes onades de llum que es reflexen en l'aigua del port i sents que sempre podràs anar més enllà del que has cregut.
Si et dirigeix cap a la catedral t'endinsaràs en un món ple de carrerons medievals els quals tenen com a fi arribar davant d'un monument digne d'orgull per als catalans i per qualsevol persona. És com un altre lloc dins del mateix, d'aquesta Barcelona tan màgica. Però si tingués que profunditzar més en totes les parts d'aquesta afable ciutat, la frase més certa seria que es tracta d'un lloc on deuries, tindries i hauries d'estar. Una llar on mai et tancaran les portes, i on sempre trobaràs un amagatall de tranquil·litat.

Catalunya, la meva llar.

Comentaris

  • Molt benvinguda[Ofensiu]
    Illadestany | 31-10-2009

    Benvinguda a la nostra terra i a la nostra llengua. Fóra bo que tots els que venen del sud tinguesin el mateix delit que tu de conèixer i estimar ambdues coses. Malauradament, però, és cosa molt rara de veure. Deu ser cosa de l'amor, que t'ha dut fins aqui...Segueix escrivint,aigua pura

l´Autor

Foto de perfil de Aigua pura

Aigua pura

9 Relats

13 Comentaris

9211 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Per començar m'agradaria dir que no sóc de Catalunya. Sóc una noia de Toledo de 18 anys que va aprendre català fa un any o així per ELL, que és d'allà.

Amb tot això vull dir que he posat molt empeny en el català, a més que m'agrada moltíssim, i m'agradaria que si tinc alguna expressió malament o alguna cosa, que no es tingui en compte. Per un altre lloc, vull que se'm diguin els errors que he pogut cometre, per a poder rectificar.
El català es tracta d'una llengua que ha de fomentar-se i si puc contribuir a això de bona manera, ho faré.

Be, moltes gràcies, de debò i espero que us agradin els meus escrits ^^