Res no dura per sempre

Un relat de: Susanna Medina
Marxares un vespre, quan les promeses poden trencar-se sense ser vistes. Feia mesos que els fets es contradeien amb les paraules i era fàcil percebre certa tristor en els t’estimo. Marxares un vespre, amor, quan la lluna penja alta i el silenci amaga qualsevol sentiment. Un sospir ben estudiat i un petó mal fet, posà fi a tots aquells anys de convivència malmesa. Amb quatre mots mal combinats i una expressió incerta al rostre, digueres adéu. Vaig restar immòbil, esperant una darrera mirada que aturés les teves passes. Tan sols el soroll de la porta al tancar-se, va despertar-me del malson de veure’t allunyar.

M’estimes? T’estimo.

La por es desplegà pels recons. Vaig contemplar les parets vestides d’absència. No oblidaria fàcilment la teva olor, que semblava voler-me embolicar de tu, amb tu, amb la teva aroma càlida. Havies marxat plorant, demanant-me que no t’oblidés i les teves mans resseguiren per últim cop les meves espatlles nues. Apel•laves a sentiments contradictoris, a dubtes que et feien sentir perdut, però el teu esguard s’enfrontava amb indiferència a les meves llàgrimes. Vas deixar-me aquell vespre, plantada al teu davant, prometent-me tornar aviat. Nostàlgia de tu, nostàlgia dels dos.

M’estimes? T’estimo.

Vaig esperar-te tant de temps.... Tancava els ulls, t’imaginava. Et creava tal com et necessitava, a mida dels meus somnis. T’escrivia a les nits, i guardava cautelosament cada carta en un armari tancat amb pany, amb l’estúpida esperança que un dia tu les llegiries una a una. Quan embolicada entre els llençols, tractava de deixar-me dur per la son, la teva imatge apareixia plàcida. Tractava de donar-te la mà en un gest absurd de tornar-te de nou cap a mi. Acabava adormint-me víctima i a l’hora pressa del teu record, i el mateix record em despertava més aviat del que tocava.

M’estimes? T’estimo.

Però amb el temps, lluny de tot pronòstic, el dolor va anar minvant. Sovint, havia imaginat, que a l’igual que certes pel•lícules ensucrades plenes d’estereotips fàcils, alguns sentiments i records ens acompanyen per sempre i tatuen de manera permanent la tristor a la nostra existència. Noves persones, noves experiències, noves sensacions van aparèixer temptant a l’oblit amb el què havia instaurat una mena de pacte més emocional que pràctic. Vaig aprendre que res no dura per sempre. Quan menys ho esperava, vaig deixar de sentir-te i la teva imatge, espai desconegut on jo anava a perdre’m, va anar desapareixent... de mica en mica.

M’estimes? ...

El ritme del carrer no era diferent a qualsevol matí de diumenge. No em sentia ni més valenta, ni més forta, ni tan sols més segura del que ja em sentia feia uns mesos. No se sentien els ocells, ni el paisatge es dibuixava particularment bucòlic. No recordo cap tret que dotés de singularitat a aquell dia. La teva presència al final del passeig em desconcertà.

Digues..., m’estimes?! No, amor, ja és tard.

Comentaris

  • Afortunadament![Ofensiu]
    Teresa | 08-04-2013


    Una lectura molt agradable, malgrat el tema sigui trist. L'estil lineal permet fer una descripció gradual dels sentiments, d'acord amb el pas del temps.
    La repetició del “M'estimes? T'estimo” li dóna un ritme quasi dansaire que es trenca amb els dos últims paràgrafs.
    Una relat detallista i acurat.

l´Autor

Foto de perfil de Susanna Medina

Susanna Medina

17 Relats

24 Comentaris

17342 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Què dir sobre mi?? Que em sento feliç, que tinc un bon matalàs en forma de persones meravelloses, que soc mare, que vaig fer un salt del que no me’n penedeixo, que de vegades ploro, que de vegades ric, que m’encanta cantar i la música...

Que tinc un grapat de coses per explicar i que m’encanta captar els moments en forma de paraules. Que he descobert que la vida pot ser un malson però que depèn de nosaltres canviar-la. Que m’agrada que el sol em toqui la cara; que soc romàntica, que m’encanta un bon sopar acompanyat d'espelmes i una bona conversa. Que el vi m'agrada en copes petites, i l'aroma a canyella em recorda a la infantesa.

Que puc donar però també m'agrada rebre. Que la pluja picant a la finestra produeix una melodia fantàstica i que aquí estic de nou, disposada a continuar posant paraules a tot allò que m'envolta.