PA-HÍS, PAHÍS!!! (6ª entrega)

Un relat de: rnbonet

PA-HÍS, PA-HÍS!!!
Farsa/serial relataire amb un punt d'allioli

(6ª entrega- " Segon i tercer plats de l'àgap polític")


"I ara, vosaltres allunyats per les ones hertzianes, però ben a prop en el sentiment, tindreu el plaer d'escoltar al senyor PIT... I diem senyor, perquè ell, fent honor a la seua ideologia, moltes vegades ho ha repetir, refusa el tractament d'excel·lentíssim..."

"" No hi ha dogmes, camarades...!! Ens cal, companyes i companys de lluita, deslligar cadenes, desfer-nos de vells lligams....
Si descordeu els pits de la llibertat... Què veieu, camarades companys..?. Unes mamelles enormes, exuberants, majestàtiques... -amb perdó del senyor rei i de la senyora Pat, ací present!- Unes mamelles que poden donar-vos llet...Una llet que envasen fora la nostra geografia... He dit llet? Què dic llet? Menjar per a tot un poble... El nostre poble, companys camarades...!!! Volem llibertat descordada; que no estiga oprimida ni subjectada per corsés... Cap element subjectador.... I lluitarem, amb barricades si cal... perquè la nostra idea puga mostrar-se nua, en pilota picada... a tothom i totdona!, benvolguts seguidors de la llibertat dels pobles...

Jo sí que ho sé.
I tu, ja sè que ho saps.

La veu, oberta al vent
no s'ha cansat de dir-ho.
Mai. I no ens hem quedat callats.
Furgant el mur tancat.
fins foradar-lo!
Talment com un toll d'aigua
format per la pluja poc a poc
neix la força
que ens empenta.
Anirem als llindars
d'aquella platja incerta.
I allí, al seu recer,
aixecarem càntics i torxes.
I ens menjarem
Entrepans amb llonganisses.

Jo sé que ho saps.
Nosaltres ho sabem!""

" Apoteosi.... aplaudiments....aldarull i crits de "torero!, torero!"....que vostès oiran a les seues cases..... I només ens resta acomiadar-nos, doncs anem a cobrir la notícia de les lletres, aquella que està tenint lloc al saló contigu, el "Saló Argentat".... Mentrestant, els deixem amb la nostra sintonia...."

*ANOTACIONS DE L'AUTOR (PER COMPLETAR L'ACTE)
El polític dretà, dret, es passeja amunt i avall, nerviós. Està acabant de composar el poema-cançó que utilitzarà en la pròxima campanya electoral als barris marginats. Està segur que, amb ell, una part dels vots anirà a caure a la seua llista, de la qual és cap. Ha volgut fer-lo amb tota la senzillesa que precisa per fer sonar la fibra sensible del cor més dur i pedregós, i certa cadència tendenciosa sublimada amb una certa dosi de condescendència amable. El titularà, "A casa meua" i serà així (potser algunes variants que li propose el corrector d'estil del partit, el milloraran):


Som pobres/rics
a casa meua.
Fem vacances a la platja
quan ens ve de gana...
escoltant les ones
amb dos caragols de mar
un a cada oïda.

A casa meua
som pobres/rics.
Ens cruspim les llagostes
sucant el pa
ben dur d'ahir,
-que bo!-
a la sobra de l'oli
d'una foto de revista.

Som pobres/rics
a casa meua.
I mengem a la carta.
Qui treu l'as d'oros
-perdoneu el recurs!-
pot empassar-se
l'únic moniato torrat
que hi ha a la taula.

I sort que en tenim,
-a casa meua-
de tenir cartes.
I sort que en tenim
-a casa meua-
de fotos de revista
de la llagosta.
I moniatos
-escassos-
per torrar,
a casa meua.

I a casa meua
sort que en tenim
de caragols de mar...
I a més a més
-a casa meua-
d'una grandària
que no se'ns escola
per l'orella!

I quant que en som
de feliços,
a casa meua!

Silenci absolut. Només s'escolta, al final de la sala, una veu:
- A mamar! I a cagar! Ara bé, amb una certa dignitat i respecte al medi ambient!


* ALTRA NOTA.- La transcripció pot semblar de vegades incomprensible; d'altres és exacta. L'autor s'excusa: no és culpa seua. Al final, com a certes novel·les de misteri, el lector descobrirà l'assassí... Vull dir, el perquè d'aquest fet. (Ara, amb molt de tacte, sense que el lector se n'assabente -quasi d'incògnit-, l'autor utilitza el recurs de la intriga, "aussimêmeaussitôt"" vàlid a una farsa -sobretot si és per entregues-)


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357324 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!