Nit de gresca a la Costa Brava

Un relat de: Naiade

Un dia qualsevol sortim a sopar en companyia d'uns amics francesos. Desrovellem el nostre francès amagat al calaix del no us. Poc a poc va sortint i la conversa va fluint enriquint el nostre encontre estiuenc.
S'allarga la sobretaula, i les ganes de comunicar i escoltar van a la una.
És tard, però no volem tallar el bon rotllo, ells estan contents amb la nostre companyia i jo també sento que els aprecio molt.
L'Henry com qui no vol la cosa, deixa anar el conegut:

- Anem a prendre una copa?

I tant que si! diem tots a l'hora, i anem directes al "Cafè de l'andròmina" .

- No hi ha lloc ens diu el cambrer.

- Si que n'hi ha, diu la mestressa i improvisa amb destresa una taula al bell centre de l'antiga però ben conservada sala de la casa indiana que ara fa de bar.

Ens sorprèn la quantitat de gent que hi ha amb comparació a la resta de poble. Trobem amics locals, que circulen contents, inclús de tort entre les relíquies d'altres temps fent broma i gaudint la nit.
Avui hi un espai reservat, ocupat per un grup que porten musica i tot. La trobada no es a porta tancada i podem veure de primera fila com és mou la gent de l'anomenada "Jet set" que abans freqüentava el famós encontre " El llobarro de l'Empordà", sortit dels fogons del nomenat "Tancaferrada"

- Però si és la Pilar, la irlandesa, que prima! Segur que ha repetit estètica, se li nota un no se que...

Més coneguts de noms oblidats, alguns que costa identificar desprès de haver passat per quiròfan a allisar arrugues i desperfectes, volent corregir o aturar els efectes de l'edat. La majoria sense gaire èxit, cares rígides dins cossos artificials que no enganyen, ja que els seus moviments delaten la dècada de naixement.

- Però si també i ha la "Maria Orengaplana" recolzada entre dues columnes, no sé si per aguantar el cos dels efectes de l'alcohol o més aviat per protegir-se de l'allau de convidades amb ànsies de fer-se famoses que s'abraonen al seu voltant, deixant-li el mimin espai vital per poder respirar.

"Tancaferrada" i senyora ballant per compromís, a fi d'animar l'ambient. Poc a poc van sortint més parelles, la majoria crescudes i enravenades amb fesomies d'importants, fitant de reüll al públic des de dalt les seves talaies per guaitar si els reconeixen.
Al guitarrista local, segueix un cantant de pacotilla, amb un equip de musica de primera. Un mini ordinador "apple" que emet musica "patxanga" d'aquella que no t'imaginaves que ells ballarien mai. Al costat de l' esforçat cantant guarnit amb unes ulleres petites d'aquelles de curt de vista, un ventilador "Taurus" treu fum, més que refrescar.
La nit ja passada, iniciant el nou dia, alguns comencen a desfilar i nosaltres observadors sense importància, esgotats de veure tanta goma junta, desitgem el nostre llit per reposar.

-----ooo-----

I així és va acabar, la sortida estiuenca, recorrent els carres buits i anant cap a recer, que ja tocava.
Quins horaris que fan aquets turistes!!

Comentaris

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 13-09-2010 | Valoració: 10

    Hola;

    El teu humor 'canalla' segur que serà molt apeciat pels lectors de lA TRIBUNA DE GUIMERÀ.

    Ja saps, el text en un arxiu annex a l'email adreçat a tribuna@guimera.info

    P.D

    Els Premis Bloc aquest any 'no toquen'. Paciència.

  • Hola, Naiade![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 03-09-2010 | Valoració: 10

    Me'n vaig a dormir, que ja és molt tard, amb el bon gust de boca que m'ha deixat el teu relat. Has aconseguit fer-me presenciar i compartir amb vosaltres aquesta nit de gresca estiuenca gràcies a la magnífica ambientació de la història.
    Llàstima que l'estiu enfila la recta final. De moment, però, gaudim d'aquesta musiqueta, aquestes copetes i aquestes entranyables converses amb els amics.
    T'envio una forta abraçada, Naiade, i t'agraeixo el teu suport i companyia en els moments difícils que hem passat aquest estiu. Moltes gràcies,maca.

    Mercè

  • un excel.lent retrat[Ofensiu]
    Cendra de flor | 03-09-2010 | Valoració: 10

    de ls gent que freqüenta aquest local.
    Felicitats

    Cendra

  • gràcies naiade...[Ofensiu]
    joandemataro | 02-09-2010 | Valoració: 10

    pel teu contacte i felicitats per aquest bon relat, amb un to agredolç, i de fina ironia però refrescant... com l'estiu
    una abraçada
    joan

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

276317 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com