Mort a la biblioteca (Venjança)

Un relat de: Leela

El cos era al mig de la biblioteca, sobre una estora hindú impol·luta. Cap signe de violència, tan sols la musculatura facial contreta signe d'un ensurt majúscul. Ningú havia gosat, encara, a tancar-li els ulls esbatanats.

Al seu voltant hi havia quatre persones: dues dones i dos homes. De l'home més gran, assegut en una butaca d'orelles, tan sols es veien els fins bigotis negres, pentinats, lluents. Anava ben vestit i els peus no li tocaven al terra. Al seu costat, engolida per un sofà entapissat, una senyora d'una vuitantena d'anys tricotava reposadament. Duia unes minúscules ulleres i tant sols va aixecar la vista de la labor un cop, mostrant uns aguts ulls blaus. Els més joves eren dempeus. La bella Tuppence que duia un dels seus extravagants barrets, mirava pel finestró com les fulles tardorenques començaven a caure. El seu marit, en Tommy, era vora la llar de foc fent dibuixos sobre les cendres amb l'àpex de l'atiador.

- Ça y est, mes chers! - va dir l'Hercule Poirot - Sens dubte ho havíem de fer.

- Ha estat una bona idea, senzilla de dur a terme - La Tuppence estava recolzada sobre l'escriptori anglès del segle dinou ple de manuscrits, retalls de diari, un llibre sobre verins i una fotografia de l'Agatha, feta durant un viatge a l'orient mitjà.

- I tant!, a la seva edat era fàcil que li donés un atac de cor ens veure'ns - En Tommy movia l'atiador, animat - Estava fart de fer de detectiu!. La Tuppence i jo fa temps que volem anar de vacances...

- Sacré bleu! - en Poirot es retorçava content els bigotis- No sé què faré amb tant temps lliure!

- Espereu-me... - La senyoreta Marple recollia les seves coses mentre la resta es dirigia cap a la porta - Jo participaré amb una nova espècie d'orquídia al concurs de St. Mary Mead ... - Al passar pel seu costat, es va ajupir i, amb la seva mà menuda, va baixar-li les parpelles.



Comentaris

  • Molt i molt bó![Ofensiu]
    copernic | 04-12-2008


    He vingut aquí per en Màndalf, que ha llegit el meu "221B Baker Street" i l'ha relacionat amb el teu. Magnífic relat, amb una ambientació acuradíssima i que planteja una situació de rebel.lió de personatges contra el seu creador molt original. Et recomanaria que llegissis el meu perquè és, com diu en Màndalf, un altre punt de vista, semblant però diferent de la teva esplèndida i treballada història.
    Petons des de l'observatori!

  • I de pas[Ofensiu]
    Màndalf | 03-02-2007

    T'he posat uns quants espais més al final de les línies perquè així es veu la cosa més ampla i eixerida (glups, sorry....)

    Smuasss

  • Hola rinxulets, com estàs !![Ofensiu]
    Màndalf | 03-02-2007 | Valoració: 10

    Gràcies pel pastís; m'agraden els de nata amb gust de llimona. Ja veus, aquí mirant com passa el temps i intentant tirar cap endavant...

    Quina descripció més maca i acurada que fas de l'escena, amb tota una sèrie de detalls que ens transporten màgicament al lloc i l'època envoltats d'aquests personatges especials. I aconsegueixes donar-li el toc flegmàtic tan britànic que li escau d'allò més bé. És un gust llegir-te.

    L'Àgata morta d'un ensurt pels seus personatges que no els deixava tranquils, pobrissons, con que era tan prolífica ja n'estaven tips de treballar i cavil·lar... volien unes merescudes vacances... una brillant idea.

    Mira per on, aquesta foto que crec que és del dia abans dels fets que descrius quan l'Hercules li comentava al Holmes la jugada....
    Molts petons!!

    Photobucket - Video and Image Hosting

l´Autor

Foto de perfil de Leela

Leela

81 Relats

639 Comentaris

125328 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:

Totes les persones grans van ser nens (encara que poques d'elles ho recorden)

El petit príncep. A. de Saint Exupéry



********
El meu e-mail:
leela.arc@gmail.com

********

Foto: Leela
(Futurama, de Matt Groening)