Món de plàstic

Un relat de: kleine-trabant
Ha treballat amb extresorers, expresidents, exalcaldes, exministres, exbanquers, exdirectors. Tots ionquis del poder. Traficants de vergonya aliena.
Els que un dia el van estimar li van suplicar que mirés dins seu, que canviés. No ho va fer, ni li calia. Existència buida. Ha fet mal per sobre de les seves possibilitats. I més que en faria. Mai cap remordiment, la seva gran virtut. Els seus somnis s’han fet realitat sempre, per a ell tot i tothom té un preu i els diners mai han estat un problema.
No ha escoltat mai el so d’una font que brolla del no-res. No coneix l’abraçada del silenci dins un bosc nevat. Ignora on està l’estel Polar. Ni s’imagina quanta poesia hi ha en un isard corrent per la muntanya. Perquè de poesia en la seva vida n’hi hagut tanta com en les cançons de Chimo Bayo. Odia la tendresa de la pluja a l’hivern, d’una passejada sobre una catifa de fulles de roure. Perquè de tendresa en la seva vida n’hi ha hagut tanta com en els gests de qualsevol Bárcenas. El seu és un món de plàstic. La seva una ànima marcida.
Ara que estan aturats mira al seu voltant. Sí, la resta són com ell i la nau en va plena. Allà dins ningú parla. Silenci esfereïdor. A fora el cel gris es difumina amb el gris de les aigües de la llacuna, no hi ha línia de l’horitzó. No hi haurà demà. Ara ja tant se val. El vaixell es posa en marxa de nou. S’albira la riba fangosa on desembarcaran, algunes ànimes hi passegen sense nord. I somriu. És el somriure de l’arrogància, la vanitat, la prepotència. Somriu perquè sabia que aquest dia arribaria. Ha de complir el pacte, ell també tenia un preu. Somriu perquè està segur que allà on va l’acolliran amb els braços oberts. No s’imagina un lloc millor per algú com ell que l’infern.

Comentaris

  • Recordo ...[Ofensiu]
    kleine-trabant | 20-05-2017

    la fotografia del cotxe d'en Bárcenas aparcat en un espai reservat per a discapacitats davant el jutjat de Viella. Un clar exemple de com van pel món aquesta gent. S'ha ben guanyat l'infern.

  • Renoi![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-05-2017 | Valoració: 10

    Un relat tan dur com ben escrit. Poques coses hi ha més a dir. Realitat massa real i un final de fantasia que podria ser realitat. Una forta abraçada.

    Aleix

  • L'infern...[Ofensiu]
    Montseblanc | 19-05-2017

    ...ens espera a tots. N'hi ha de molts tipus i tothom tindrà el seu...
    Per això cal gaudir ara d'aquest cel que tan bé descrius i que només pot sortir de dins nostre. T'expresses molt bé.

  • La nau en va plena[Ofensiu]
    Esther Llombart Ramis | 16-05-2017 | Valoració: 10

    Ja ho pots ben dir, la nau en va plena, un vaixell cap a l'infern. Aquest barquer deu tenir molta feina.
    L'abraçada del silenci, poesia en un isard corrent per la muntanya...m'agrada...

l´Autor

Foto de perfil de kleine-trabant

kleine-trabant

7 Relats

13 Comentaris

3502 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
http://kleine-trabant.blogspot.com.es/