La fugida (follia)

Un relat de: Pol.lux

S'apujà el coll de la gavardina i començà a caminar a ritme lleuger. N'estava convençut: algú l'estava perseguint. Ho havia notat en anar al lavabo del restaurant i percebre una silueta femenina. Tanmateix, havia preferit fer veure que no n'era conscient i actuar com si res. En tornar al menjador, havia pagat i se n'havia anat.
Va agafar el primer trencant a l'esquerra i començà a córrer. Els seus esbufecs no el deixaven sentir-hi del tot bé, però estava convençut de sentir les passes de la seva agressora. Va travessar el pont que unia les ribes del riu i s'endinsà a la part antiga de la ciutat. Tot i que no la coneixia tant bé com la nova, els carrerons ombrívols i solitaris el permetrien escapar de la seva perseguidora.
Entrà en la foscor del primer carreró i s'amagà darrere d'un contenidor. En girar-se no va veure ningú. Semblava com si l'agradés jugar amb ell: només es deixava veure en els espais oberts i lluminosos, i s'amagava quan entrava en l'obscuritat. Desorientat, va reprendre la seva carrera.
De seguida tornà a sentir com aquella figura l'encalçava. Va fer un gir de 90 graus i entrà en un carreró que semblava no tenir sortida. S'amagà sota la penombra del tendal d'una peixateria i esperà fins a recobrar l'alè. S'endinsà en aquell atzucac, tot atansant-se a l'únic fanal que il·luminava aquell indret. Només va caldre que posés un peu en l'aurèola desdibuixada que oferia aquell llum per a tornar a sentir la respiració frenètica de la seva perseguidora.
Començà a córrer de nou. Tenia tot el cos completament rígid i se sentia incapaç de mirar enrere. A mesura que avançava s'adonà que el carrer tenia sortida. Malauradament, anava a espetegar al moll. Les llums del port l'encegaren. Tot panteixant, arribà a la vora de l'aigua i saltà. A l'uníson, la seva agressora se li tirà al damunt, i tots dos perderen la vida en la profunditat del mar.
El matà la seva pròpia ombra.

Comentaris

  • < 10x10 microrelats >[Ofensiu]
    kispar fidu | 04-04-2007 | Valoració: 10

    Què bó! Enganyat per la pròpia ombra! L'he trobat molt original! La descripció de la persecussió segueix un bon ritme, amb l'intriga sempre de capdevantera! El neguit i l'angoixa no desapareixen! i l'enigma de la identitat de la perseguidora sempre està present.

    M'ha agradat, m'ha agradat; perquè a més, en desxifrar-se l'enigma de l'anonimat, entens el curiós fet de la seva desaparició en carrerons foscos (sense possibilitat d'ombres) i la reaparició en els de llum! jeje
    Tot i que... i la seva relació amb l'ombra durant temps anteriors!?! (no el perseguia abans...?)

    jeje

    ens veiem! entre ombres...!
    Gemm@

  • T'admiro..[Ofensiu]
    Noia de vidre | 28-11-2006 | Valoració: 10

    SENSE PARAULES..... m'ha enamorat.

    petons de vidre!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Pol.lux

Pol.lux

65 Relats

133 Comentaris

75437 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Vaig néixer la matinada d'un dia de març del 84 en una ciutat que només conec per fotos. Després d'un breu pelegrinatge familiar pel litoral català, sempre cap al sud, vaig anar a espetegar a Vilanova i la Geltrú, on resideixo actualment.

Malgrat la meva vocació per les lletres, una inèrcia gairebé congènita em portà, primer, a fer el batxillerat tecnològic i, dos anys després, em féu decantar-me per l'enginyeria informàtica. Sortosament, un grapat de fulls de calendari més tard, vaig redreçar el meu camí, i vaig cursar alguna cosa en la universitat que duu el nom del polèmic benvolgut Pompeu Fabra.

Quant al meu jo escriptor, mai no he passat de relataire aficionat, i és per aquesta raó que la meva obra es redueix a allò que podeu trobar aquí i a alguna altra cosa tan ridícula que em fa vergonya d'ensenyar.

Als lletraferits:

http://adhucat.blogspot.com