La decisió

Un relat de: Nyanga

Ha arribat el moment,
has de decidir.

Decidir entre morir o morir continuant vivint.
Qui pot triar entre això?
Qui és capaç de triar entre l'aigua o l'oxígen?

Has d'escollir.

Si tries l'oxígen, no se't donarà mai més l'opurtunitat de tenir l'aigua entre les teves mans.

Serà una mort lenta, dolorosa, continuaràs els teus dies com si res hagués passat, però el teu cos notarà els efectes de la sequedat.
Primer sentiras molta sed...et marejeràs, sentiràs confusió i molta fatiga. No tindràs ganes de fer res, només de tancar els ulls i de somiar...somiar amb un llac gelat que t'envolta entre els seus braços.
Poc a poc, el teu cos anirà perdent pes i en els teus ulls se't veurà el reflexe del patiment en silenci. Però no moriràs, almenys no de seguida.
Mort en vida...

Si per el contrari esculls l'aigua, mai més respiraràs oxígen.

La mort t'està esperant darrere la cantonada...
Vindrà ràpid, potser en pocs minuts.
El primer que reb: el cervell, anòxia que en diuen. Falta d'oxígen. Seguidament els teus ronyons deixaran també de rebre'n... el fetge, l'estomac...això s'acaba. La sang ja no en troba, el teu cor tampoc...els batgecs es tornen sords, dèbils...un ultim toc sord, i ja no queda res.
Sense oxígen, és impossible la vida.

Dura solució.
Dificil elecció.

Mort o morir en vida.

Què has d'escollir?

Comentaris

  • dolor[Ofensiu]
    mbr1714 | 29-08-2009

    tots els teus relats que he llegit expressen dolor, i en molts és tan fàcil identificar-se en algun moment! són molt bons :)
    felicitats!

  • ullsdexocolata | 25-08-2009 | Valoració: 10

    Saps que et seguesc. Els teus relats expressen, en moltíssimes ocasions, els meus sentiemtns i les meves estranyes i no recomanables sensacions.

    TRIAR. A vegades, és pràcticament impossible triar. Elegir entre dues coses. Però, també, a pics és indispensable haver de triar, per poder seguir. Continuar. En aquest cas, trobo, que s'ha de triar. Sí, perque puguis seguir.


    Una abraçada enorme.

  • ESCOLLIR[Ofensiu]
    puramaria3 | 20-08-2009 | Valoració: 9

    Des que el matí s'obri i desafia a la vesprada, des que la veu es deixa existir i repta al silenci, des que l'amor ens traspassa el sentiment i revoca l'egoisme...cada un dels meus actes, per xicotet que siga, és una elecció.
    El poeta, amb cada paraula, selecciona, descarta, crea, emparella, dibuixa...Els teus versos són una elecció...evocadora.
    Gràcies per compartir-la!
    puramaria3

l´Autor

Foto de perfil de Nyanga

Nyanga

45 Relats

225 Comentaris

63351 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Els coneguts diuen de mi que sempre estic feliç i amb un somriure als llavis, els que em coneixen saben que no sempre somric... només aquells que m'estimen de debó m'han vist plorar.

*
*
*

Gràcies a tots els que passeu intencionadament o no pels meus relats i gràcies encara més a aquells que gasteu una miqueta de temps en comentar-los....M'ajuda molt saber les vostres opinions per millorar!