La dama de companyia

Un relat de: kefas

No pot ser! No pot ser! No pot ser! No pot ser! Un martell immisericorde li clavava la frase, una vegada i una altra i una altra, al cervell. L'aire, l'escàs aire, el fred aire de la matinada, amb prou feines li arribava als pulmons. L'opressió del pit va afluixar un moment, el temps suficient per poder recordar el consell del metge, "Respira a poc a poc, inspira lentament i concentra't en l'aire que entra als pulmons". Ho va fer i, miraculosament, al cap d'una estoneta, el martell gairebé va desaparèixer.

El silenci va entrar al seu cap, per poca estona, perquè les orelles foren envaïdes una altra vegada per la monòtona veu que ressonava en les parets mudes del pati de la caserna mentre llegia el resum de la sentència, "... en no haver-se reconegut com a activitat delictiva l'organització d'un sorteig que té com a premi el gaudi de la companyia d'una dama, plenament identificada i de la que consta el seu consentiment per escrit, però d'inequívoca incompatibilitat amb l'honorabilitat de la institució, clarament menyscabada per aquest fet, el jurat, sentència que es realitzi el sorteig entre tots els acusats i, per salvaguardar la dignitat de la institució, el guanyador sigui obligat a acceptar el premi, sigui quina sigui la seva voluntat. La institució que ha requerit la salvaguarda del seu honor hi posarà tots els mitjans necessaris perquè l'execució de l'acceptació del premi sigui efectiva".

Havia demanat que no li ocultessin els ulls. Aixecà la testa per contemplar, amb els ulls negats i per darrera vegada, la renglera de companys que l'apuntaven. El primer de la dreta era el caporal Aguirre, l'organitzador del sorteig. En veure'l, el cor se li accelerà encara més, va prémer els punys amb força, va contraure tota la musculatura i va xisclar: "Malpariiit! Podies haver dit que estava morta!"

Comentaris

  • La companya que mai parlava[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 19-12-2022

    M'ha agradat molt el gir en aquest relat i també la ironia i el sarcasme, dins d'un lèxic planer.
    El principi és genial ,no saps que li està passat i aconsegueixes crear aquest estat d'angoixa amb un final espectacular. Molt bo! Sort!, i Bones Festes.
    Neus Marín

  • Sorteig als acusats. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-12-2022 | Valoració: 10

    Original i molt ben explicat. Ets un artista per a fer un bon relat, amb intriga final. Quina rifa que li va tocar. Al final tot resolt.
    Enhorabona, Kefas i que tingues sort.


    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT.

  • Malparit!!!![Ofensiu]

    Un relat que et té amatent als fets, que et produeix negu heit i certa impaciència per saber com acabarà... Quina rifa!, sort que és ficció... El crit de "Malparit!", adreçat al caporal encara em ressona a l'oïda....Això vol dir que m'ha impressionat, mt i forca.. Nil.

  • Caram[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 14-12-2022

    Quina rifa més cruel. Si almenys haguès tingut els ulls tapats..... Ara sí que li farà falta oxigen per respirar.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Correcció[Ofensiu]
    Prou bé | 14-12-2022

    Comprar-hi *

  • Una rifa [Ofensiu]
    Prou bé | 14-12-2022

    Com qualsevol altre? Una rifa és una rifa! I si és en el nus i el desenllaç del relat, doncs molt bé!
    Relat en consonància a les normes dels Microrelats i al tema d'aquest mes.
    Ben escrit, ben explicat i amb un final ben explicitat perquè no quedin dubtes de que a segons quines rifes més val no compar cap número.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Oooh!![Ofensiu]
    llpages | 14-12-2022 | Valoració: 10

    Quina sorpresa final! Si el comportament ètic d'alguns sectors socials es troben anys llum del que hauria de ser, la teva particular interpretació dels fets fica el dit a la llaga i, no tenint-ne prou, es remou en la ferida per vessar més sang encara. Reconec enginy i originalitat en la concepció del relat, però et deixa un mal regust en acabar (el que, al cap i a la fi, és del tot intencionat). Prego que la teva ment perversa es mogui sempre en el pla de la ficció, que si mai tinguessis poder i et llevessis un dia de mala jeca, Déu-nos-guard d'estar en el teu punt de mira, hahaha!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats