-Jugant amb foc- Capítol I. La visita

Un relat de: Likàntrophus

Aquell dia se sentia baldat, perdut, sense ganes de viure. Tornava del bar a les 6 de la matinada desprès d'haver-s'hi passat tota la nit bebent, sol, sense dir ni una paraula, amb els seus pensaments. Mirava el terra i caminava com podia, arrepenjant-se de tant en tant a les parets d'aquells vells i grans edificis.
Perfí va arribar al portal que, per sort, encara reconeixia com a casa seva. Sense gaire pressa ni destressa es posà a buscar la clau a la butxaca interior de l'americana. La va trobar i va intentar entaforar-la al forat del pany mentres deixava anar gemecs incomprensibles. Si l'haguessin vist els veïns aquella nit no s'haurien cregut que fos el mateix home.
Quan desprès de molt i molt barallar-se amb el pany va poder entrar a casa, va dirigir-se d'esma cap al sofà i s'hi va desplomar. El cap li feia molt de mal mentres pensava en el que l'hi havia passat aquell desastrós dia. Però els efectes de l'alcohol van limitar els seus pensaments, i mentre notava que el cos li pesava es va adormir, sense voler-ho, dirigint un últim pensament a aquell malaurat accident i en totes les coses que s'havien esdevingut aquell dia.

Toc-toc.
Sentia que algú picava a la porta. No podia obrir els ulls i encara menys llevar-se, li feia tot mal.
Toc- toc.
Aquella inoportuna visita insistia.
Així que frotant-se els ulls es llevà d'on s'havia adormit aquella matinada i anà a obrir la porta no amb bon humor precisament. Al fer-ho va poder veure com una persona deixava una carta a l'escala i seguidament fugia, però no va poder veure-ho clarament ja que els ulls no li permetien encara. Baixà els esglaons i mirà per on havia vist fugir aquella figura. Es va ajupir per recollir la carta i guardar-la a la butxaca interior de l'americana, i en girar-se de seguida va advertir algú sentat al sofà on dormí la mona.
Fregant-se de nou els ulls va poder veure millor la silueta d'aquell majestuós hoste. L'americana negra i la corbata vermella que lluïa eren uns bons complements per passar inadvertides les banyes i la punxeguda i flamejant cua.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer