Explotació Animal

Un relat de: estepa3

EXPLOTACIÓ ANIMAL


L'antiga feina que feien el humans treballant a la mina ara la feien els animals. Els humans cobraven a canvi de treballar en aquelles coves subterrànies, però aquests animals no rebien diners sinó una petita poma i uns quants cops de fuet. Almenys, això passava en una petita mina d'una ciutat molt gran: Goldencity (ciutat de l'or). Però els pobres animals que treballaven allà ho passaven fatal. Aquests animals eren: les formigues Zip i Zape, que s'encarregaven de localitzar l'or i que sempre es barallaven; un Picasoques i un talp, que es deia Speckles, que s'ocupaven del famós "pic, pala, pic, pala..." respectivament; una colla de ratolins, que es feien dir "Exèrcit dels Ratolins Valents" i que extreien l'or de les parets subterrànies de la mina; i l'Ase, que carregava l'or en carretes fins a l'exterior.
Un dia, el fill del director de la mina va anar a fer una visita a la mina i li va agradar tant que va voler anar-hi tots els dies. Aquest nen es deia Arnau. El tercer dia que va anar, es va fixar que els que treballaven eren animals. Es va apropar al ruc per si era inofensiu; després, a l'Speckles i al Picasoques i, seguidament, va conèixer la resta. Tots els dies que hi anava, obserbava els animals, fins que al setè dia es va dir: "Com pot ser que tinguin treballant uns animals tan inofensius. Els maltracten, no tenen pietat ni els empleats de la mina, ni el meu pare".
Aquella nit, quan tothom estava dormint, l'Arnau va trucar a un amic seu, li va demanar un favor i va fugir en direcció a la mina.
Allà, els animals també dormien, menys les formigues Zip i Zape que estaven discutint. Les va agafar i els va dir que paressin de barallar-se. Va agafar un pot amb herba i una petita poma i les hi va ficar a dins. Va agafar la carreta més lleugera i hi va ficar l'Exèrcit de Ratolins Valents i els va tapar amb una manta perquè no tinguessin fred. Va agafar l'Ase, el va despertar i li va dir que tenien un llarg camí per fer abans que sortís el Sol. Després va agafar al Picasoques i a l'Speckles. L'Speckles va anar al carretó per controlar-ho tot i el Picasoques a l'espatlla de l'Arnau. Finalment va pujar sobre l'Ase i l'animal va començar a córrer.
Quan estaven a punt d'arribar a la casa de camp de l'àvia d'un amic de l'Arnau (era el lloc que l'Arnau havia triat, ja que estava lluny de la ciutat), van aparèixer darrere seu uns gossos amb uns policies. L'àvia i el seu nét, que estaven esperant si arribaven, van sortir a fora per veure què passava. Llavors un cotxe, el cotxe del pare de l'Arnau, els va tallar el pas. Quan el pare va sortir del cotxe es va espantar d'allò més, va agafar el seu fill i va dir que matessin a tots els animals. L'àvia i el seu nét van sortir disparats a veure com s'arreglava tot. L'Arnau va cridar: "NOOOOOOOOO!!!!!".
Va clavar una puntada de peu al seu pare perquè el deixés anar i va començar a parlar:
"Hi havia una vegada en un poble ben llunyà uns monstres que maltractaven animals. Ells volien riquesa material. Per què? Doncs no ho sabem. Però estaven equivocats perquè la riquesa de debò és la de dins del cor. La riquesa de dins del cor s'aconsegueix amb amor".



Comentaris

  • Molt bé![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 24-03-2010 | Valoració: 10

    Aquesta defensa que fas del animals sí que m'ha arribat al cor. Trobo que és un conte molt didàctic amb una bona lliçó com a desenllaç. M'encanta que els nens amb les seves paraules i els seus fets puguin donar exemple als adults com has fet en el teu conte.
    Molt entranyable, àgil i ben portat fins al final. Ànims i endavant amb l'escriptura, estepa3!

    Mercè

  • Benvingut a RC[Ofensiu]
    nuriagau | 22-03-2010 | Valoració: 10

    Una original faula en què ens pretens demostrar que la riquesa es troba dins del cor. Pel que he llegit, sembla que t'agraden i estimes els animals, tant que els converteixes en protagonistes de les teves històries.

    Estàs demostrant tenir molta imaginació. Ja tens deu relats penjats a RC. Espero que et sentis acollit entre nosaltres. Espero els teus futurs relats.

    Enhorabona, David!

    Núria

l´Autor

estepa3

8 Relats

29 Comentaris

9039 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Hola, em dic David Estepa de Arribas i tinc 14 anys. Porto un any a RC i m'està encantant escriure els meus relats i comentar els de la gent!

Us agraeixo molt a tots la rebuda que m'heu donat. Gràcies!!

A reveure!