Els arbres tenen vida...

Un relat de: estepa3
Els pastors del poble estaven desesperats. Feia setmanes que desapareixia un tió cada nit. No sabien què fer. Aviat es quedarien sense fusta per fer llenya i l’ hivern s’apropava.
—Segur que han estat els llops! Són les úniques bèsties que podrien fer això!
—Sí! Segur!
Mentrestant, a l’altra banda del bosc, el Pare Llop i els seus estaven assaborint el dinar: un cérvol acabat de caçar. De sobte, arribà un llop.
—Pare Llop! Porto notícies del poble: creuen que nosaltres som qui els robem els tions.
—Calma’t. Bé! Demà aniré a parlar amb un vell amic i ho solucionaré.
L’endemà, el Pare Llop es llevà aviat per anar cap a les muntanyes. S’endinsà en una cova. Allà aparegué un ésser descomunal i robust com una muralla d’un castell, però savi com el rei que hi viu. Era un gegant.
—Tombatossals! Quant de temps!
—El mateix dic, Pare Llop.
—Vinc perquè...
—Ja sé per què vens. Els gegants ho sabem tot. Vols que vagi al poble a dir que tu no ets qui els roba els tions. Ho sé, però no puc. Cal que cadascú trobi la manera de dir la veritat als altres. Els llops són els teus amics i confien que tu pots solucionar el problema. Només et diré que et fixis bé en tots els arbres i trobaràs la veritat.
—Unes paraules molt sàvies. D’acord. Gràcies, Tombatossals!
—De res. Recorda-ho bé: mirà bé el teu voltant! A reveure!
Sortí dubtós de la visita al gegant. De camí cap al bosc, escoltà un soroll subterrani. De sobte, ensopegà amb una arrel d’un arbre...
—On estic? Què ha passat?
—T’hem trobat inconscient al bosc i t’hem portat a casa —digué un llop.
Els dies següents va estar pendent de tot el que l’envoltava. Arribà a la conclusió que la puresa de l’aigua no era la culpable i comprovà que els llops eren les úniques bèsties d’aquells indrets. Les pedres les va descartar perquè no tenien vida. I no estava segur si eren les plantes ja que estaven vives però no es movien d’on eren... A més, recordava haver sentir una llegenda d’un arbre viu o alguna cosa així.
L’única persona que la podia saber era el vell del poble. Era massa arriscat, però aquella nit aniria a casa seva.
Es tapà amb una manta, agafà una torxa i es dirigí a l’habitatge dels humans. Just en arribar al poble, veié uns guàrdies a l’entrada. Llançà una pedra. Ells van distreure’s i pogué passar. Divisà la casa del vell i, sense fer soroll, hi entrà. La biblioteca era plena de llibres ben ordenats. El Pare Llop trobà la llegenda ràpidament. Deia que, temps enrere, hi havia un arbre anomenat Ginebreda que es dedicava a menjar una daina cada nit i culpava els dracs... El Pare Llop n’estava segur. Era ella. Ella es menjava els tions i culpava els llops. Era ella qui l’havia fet ensopegar el dia de la visita a la cova del Tombatossals.
—Mans enlaire o disparo!
De cop i volta, darrere seu hi havia un guàrdia amb ballesta i uns quants habitants del poble, entre ells, pastors. El vell del poble havia avisat la policia.
—Per què? Perquè estava llegint?
—No! Per la desaparició dels tions.
—Jo? Perdoni, però s’equivoca. Els llops no són els lladres. Però sé qui ha estat.
—Doncs... Digues —va dir un pastor.
—Un arbre.
—Un arbre? Quina bestiesa! Un insult!—digueren.
—En concret, la Ginebreda —alçà la veu perquè l’escoltessin.
—La Ginebreda no existeix! —afirmà l’alcalde.
—Deteniu-lo! —va dir tothom.
Li lligaren les mans amb una corda. Just quan sortien de la casa del vell, la gent s’espantà. Davant la porta hi havia un ésser descomunal: en Tombatossals.
—Els teus llops m’han avisat. No cal que et preocupis, Pare Llop! —bramà i dirigint-se al poble—. El Pare Llop diu la veritat. La vertadera culpable és la planta vivent Ginebreda. Si no voleu perdre cap més tió aneu al llac. Allà estarà sopant.
En efecte, la Ginebreda estava menjant. Des d’aquell moment el poble no va desconfiar més del Pare Llop i la seva manada. A més, la llenya de la Ginebreda els escalfà uns quants hiverns.
—Gràcies, Tombatossals. Sense tu no hagués pogut fer res.
—Gràcies a tu, Pare Llop. Tu vas ser qui ho vas dir al poble. Ara confien en tu. A més, durant tot el problema, has defensat sempre els teus llops. Crec que et mereixes això.
A les seves mans aparegué un objecte. Pesava una mica i estava calent. Era...
—Un ou?
—Un ou de drac. Amb ell podràs cremar arbres i fer llenya. I a sobre, podràs venir a veure’m cada dia sense fer gaire camí. Això sí, vés amb compte amb ell. No sigui que els del poble et culpin de cremar les seves cases...
Els dos amics rigueren tranquils mentre parlaven sobre l’aventura a la vora del gran llac.

Comentaris

  • RECORDATORI[Ofensiu]
    nuriagau | 11-12-2011

    En aquesta ocasió no he vingut fins aquí per deixar-te cap comentari al relat, tan sols un recordatori. El proper 17 de desembre, a les 12 h, a l’Auditori Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas 44 , L'Hospitalet de Llobregat) tindrà lloc la presentació del llibre Criatures Fantàstiques del que ets coautor amb aquest conte.

    Un cop finalitzada, alguns dels relataires, autors o no, infants o adults anirem plegats a un restaurant que tindrem obert únicament per a nosaltres. Serà un espai fantàstic perquè les criatures lletraferides puguem compartir un dinar plegats. Per poder gaudir d’aquesta oportunitat, cal que passis pel fòrum i facis la reserva deixant el teu missatge a l’enllaç que apareix a continuació, si és que no ho has fet ja.

    Per a les FÀNTÀSTIQUES CRIATURES que vulguin dinar plegades el dia de la presentació CRIATURES FANTÀSTIQUES

    Ah! Cal que especifiquis el segon plat (si ets adult) o el menú sencer (si ets una criatura fantàstica).

    Desitjaria que ens veiéssim dissabte vinent!

    Núria Gausachs

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!

    Aquest relat, presentat al “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà dins la Col•lecció Relataires (Editorial Meteora).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic.

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC

  • Els llops[Ofensiu]
    Englantina | 05-06-2011

    Abans comentava a un company "contaire" que els sers mitològics que recordava de la meva infantesa eren els llops, junt amb l'home del sac. I també comentava que em sap greu no haver conegut fins ara als minairons o a la Ginebreda, per exemple.
    Ara i aquí, després d'haver-me trobat amb "l'home del sac" en un altre relat, m'alegra moltíssim haver-me retrobat, en aquest conte tan xulo, al meu "enyorat" llop... tot i que ha deixat de ser dolent.
    Certament, el gir del teu conte és fantàstic: sempre hem jutjat als llops com els dolents, perquè així era amb els cabridets, o amb els porquets...
    Aquesta nova visió és ben curiosa i original, així que et felicito.
    Una abraçada.

  • Deliciós[Ofensiu]
    brins | 26-05-2011 | Valoració: 10

    Has escrit un conte molt complet, amb tots els ingredients que comporta un relat d'aquest tipus; conté descripcions i personatges molt atractius, la idea d'un arbre vivent, per exemple, la trobo magnífica.

    Pobres llops...quina mala fama que tenen, oi? la gent del poble va treure conclusions massa aviat, i això, malauradament, passa bastant sovint. Caldria que, abans d'atribuir una culpa a algú, estiguéssim molt segurs del que anem a dir.

    Continua escrivint, estepa3, ho fas molt bé!


    Un petó,

    Pilar

  • Caram Estepa![Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 24-05-2011 | Valoració: 10

    En aquest conte, almenys així ho veig, noto una gran diferència, una millora notable sobre d’altres lectures que he fet teves. He trobat un estil més acurat. Continua així... continua.
    —Joan—

  • Molt bé, David![Ofensiu]
    uanra | 23-05-2011 | Valoració: 10

    Un conte molt ben explicat. Has fet sortir molt animals que sé que t'agraden molt.
    uanra

  • Un bon conte[Ofensiu]
    nuriagau | 23-05-2011 | Valoració: 10

    Una història en què els protagonistes són animals i éssers mitològics de qui, els humans, tenim molt coses per aprendre. Sovint, malgrat el desconeixement, carreguem les culpes a un innocent només per prejudicis que li tenim.
    També em sembla positiu que el Tombatossals no solucioni el poblema directament al Pare Llop, sinó que li dóna un consell per tal que sigui ell mateix qui arribi a la solució.
    Celebro, David, compartir a,b tu el Concurs de Contes Infantils.
    Ens seguirem llegint,
    Núria

  • Recordatori[Ofensiu]


    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l’Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    - enllaç directe cap a l’espai de RC on tens penjat el conte
    - nom i cognoms reals (en cas de ser menor d’edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l’Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs la confirmació de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l’associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC

Valoració mitja: 10

l´Autor

estepa3

8 Relats

29 Comentaris

9021 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Hola, em dic David Estepa de Arribas i tinc 14 anys. Porto un any a RC i m'està encantant escriure els meus relats i comentar els de la gent!

Us agraeixo molt a tots la rebuda que m'heu donat. Gràcies!!

A reveure!